Cu o creștere organică a numărului de participanți, de la an la an, festivalul SUNWAVES s-a remarcat, în primul rând, prin faptul că muzica nu se oprește deloc pe toată durata evenimentului. De asemenea, numărul vizitatorilor din alte țări a luat amploare, iar România este pe harta clubbing-ului mondial datorită festivalului SUNWAVES. La cea de-a 25-a ediție s-au numărat peste 8000 de străini care au călătorit în mod special pe litoralul românesc pentru a participa la evenimentul de 6 zile cu muzică electronică, alături de oameni ce pun pe primul loc artiștii invitați. 4 scene cu cei mai titrați DJ din toată lumea, dar și din România, animă plaja din Mamaia Nord / Năvodari.

Datorită festivalului și a atenției din partea publicului din întreaga lume, muzica electronică românească denumită și rominimal, a luat o amploare și mai mare peste granițe. SUNWAVES a devenit un ambasador propriu zis al artiștilor români, promovând inclusiv artiști noi. Pentru că s-a creat cu adevărat o comunitate în cadrul festivalului, organizatorii își doresc să ofere întotdeauna un spațiu sigur participanților. Această comunitate a evoluat în cei 12 ani de existența, dar atmosferă specifică s-a păstrat datorită mixului de români și străini care se regăsesc de 2 ori pe an, dansând împreună pe muzică artiștilor preferați.

SUNWAVES a câștigat numeroase premii în cei 12 ani de existență. Acestea au reflectat activitatea, implicarea, conceptul festivalului și imaginea sa în contextul național și internațional. Primăria Constanța și Ministerul Turismului au răsplătit organizatorii constant cu distincții pentru atragerea numărului mare de turiști străini. Site-uri de profil din România, precum Nights.ro, au SUNWAVES  acordat premii de-a lungul timpului festivalului SUNWAVES, iar cea mai importantă platformă de muzică electronică din lume, Resident Advisor, a clasat evenimentul în topul celor mai importante festivaluri din lume în ultimii 4 ani.

Mamaia se pregătește de distracție non-stop începând cu seară de Joi 15 August, până marți 20 August la SUNWAVES Festival.