Sunt căștile wireless o alegere bună în orice situație?

Sunt căștile wireless o alegere bună în orice situație?

Căștile sunt mai mult decât un simplu mod de a asculta muzică, s-au maturizat într-un dispozitiv portabil, o modalitate de a-ți îmbunătăți experiența alături de smartphone-ul tău. Poate fi dificil să decodezi toate specificațiile și chiar mai greu să înțelegi importanța unor caracteristici software față de altele, mai ales dacă ești nou în cumpărarea căștilor.

Citește acest articol pentru a reduce dificultatea alegerii cu acest ghid care te va ajuta să înțelegi dacă e mai bine să cumperi căști wireless sau cu fir. Dedică mai puțin timp cercetării și mai mult timp să te bucuri de muzica ta!

Ce fel de căști vrei?

Căștile vin în multe forme și dimensiuni diferite, cu tipuri și caracteristici diferite de conexiune. Cea mai de bază defalcare fizică a căștilor include:

  • căști supraear și on-ear;
  • in-ear și
  • căști fără fir.

Mai jos ai avantajele și dezavantajele căștilor cu fir, dar și wireless și cazurile lor ideale de utilizare pentru a te ajuta să restrângi căutarea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Căști wireless sau cu fir?

Ca și în multe alte cazuri, nu există „mai bine” sau „mai rău” atunci când vine vorba de căști cu fir sau fără fir, ci doar diferențe. Cu toate acestea, conectivitatea wireless adaugă un alt strat de avantaje și dezavantaje la deciziile tale de cumpărare și poate să nu fie o opțiune prea bună dacă telefonul tău nu are cu totul mufa pentru căști. S-ar putea să decizi că nu merită bătaia de cap și preferi ascultarea prin cablu pentru acasă.

Ce ar trebui să știi despre audio înainte de a cumpăra căști wireless?

Există o mulțime de jargon tehnic în jurul căștilor, dar merită să înțelegi conceptele de bază dacă dorești să investești într-un set frumos de căști de gaming sau într-o pereche de căști wireless în care să asculți muzica preferată pe drum spre birou.

  • Vei dori să încerci înainte de a cumpăra

Sigur, poate fi o durere să ieși în lume, dar având în vedere cât de importante sunt potrivirea și calitatea sunetului pentru experiența ta, este recomandat ca întotdeauna să încerci căștile înainte de a le cumpăra. Este o idee bună să verifici dacă produsele pe care le cumperi ți se potrivesc cu adevărat și să eviți să achiziționezi lucruri pe care să le folosești doar de câteva ori.

Dacă locuiești într-o zonă cu un magazin HiFi sau alt magazin de electronice care îți permite să asculți ceva la căștile din magazin, ar trebui să îți poți da seama ce ți se va potrivi bine. Din păcate, din mai multe motive, de obicei nu vei putea proba în magazin. Dar imediat după achiziție rezervă-ți o oră sau două pentru a verifica perechea de căști și concentrează-te, în primul rând, pe cât de confortabile sunt căștile și dacă sună bine. Nu vei trece niciodată peste un set de căști prea grele sau nu vei pune prea multă presiune pe cap.

Când cumperi online, nu vei putea încerca înainte de a cumpăra, așa că citește cât mai multe recenzii despre căști și, în general, despre produsele care te interesează. Deși recenziile nu vor reflecta experiențele tale exact, citirea mai multor site-uri poate te ajută să îți faci o imagine mai bună a cât de bine face un produs ceea ce ar trebui să facă.

  • Codecurile Bluetooth afectează calitatea audio wireless

Codecurile Bluetooth determină modul în care media Bluetooth este transmisă de pe smartphone la căști. Cel mai bun codec Bluetooth pentru configurația ta este cel care oferă calitate audio optimă și stabilitate conexiunii cu sistemul tău de operare. Proprietarii de iPhone sunt cel mai bine cu căștile fără fir care acceptă AAC, care este singurul codec Bluetooth de înaltă calitate pe care iOS îl acceptă. Optimizează calitatea audio și reduce timpul de întârziere pe dispozitivele Apple.

Android codifică AAC cu diferite grade de eficiență, în funcție de hardware-ul tău, așa că s-ar putea să-ți fie mai bine cu aptX sau chiar cu o pereche de căști LDAC. Unii producători de smartphone-uri Android au propriile lor codecuri. Seria de căști Samsung Galaxy Buds acceptă Samsung Scalable Codec, care scalează rata de biți în funcție de puterea semnalului.