Sunt banii de la FMI medicament pentru România?

Sunt banii de la FMI medicament pentru România?

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a declarat că împrumutul acordat României reprezintă medicamentul necesar pentru ca economia să iasă din criză.

Însă, ca şi în cazul unui pacient, administrarea unui medicament nu este suficientă, cât timp bolnavul nu respectă indicaţiile medicului şi nu adoptă un stil de viaţă sănătos.

"Când ai nevoie de FMI înseamnă că ai o boală. Şi o ai înainte de venirea doctorului. Medicamentul e banul. Uneori medicamentul e bun, uneori trebuie să-ţi schimbi comportamentul şi ai nevoie de consiliere ca să fii mai sănătos", a declarat şeful FMI, într-un interviu acordat RTV.

Dominique Strauss-Kahn a salutat măsurile luate de cabinetul Boc, arătând că acestea sunt dure pentru populaţie, dar că vor avea un impact pozitiv în viitor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Într-un raport al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) se arată că măsurile anticriză aplicate de guvernul Boc sunt “imaginare” şi că impactul acestora asupra economiei este nesemnificativ.

Sunt banii de la FMI medicament pentru România?