Summitul mondial al turismului are loc în Japonia

Summitul mondial al turismului are loc în Japonia

Summitul anual al Consiliului mondial privind călătoriile şi turismul (WTTC) este organizat în Japonia timp de patru zile, începând de astăzi.

Evenimentul va analiza creşterea economică într-un sector confruntat cu dificultăţi ale economiei planetare, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Cu o activitate evaluată, anul trecut, la 6.300 miliarde de dolari, reprezentând 9,1% din PIB-ul mondial, sectorul turismului a reprezentat 255 milioane de locuri de muncă pe planetă.

Volumul turismului internaţional a crescut cu 4,4% în 2011, potrivit Organizaţiei Mondiale a Turismului. Această structură, plasată sub egida ONU, prevede o creştere economică de 3-4%, în acest an.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reconstrucția Japoniei, pe ordinea de zi

Această reuniune de profesionişti în materie de călătorii şi turism, care a debutat în Sendai, metropolă situată în nord-estul Japoniei, în inima regiunii devastate de seismul şi valurile tsunami din 11 martie 2011.

''Discuţiile de la Sendai vor aborda reconstrucţia Japoniei. Este foarte simbolic pentru noi de a deschide WTTC în acest oraş al cărui nume este asociat cu seismul şi valurile tsunami'', a explicat preşedintele-director general al WTTC, David Scowsill, într-un comunicat.

Catastrofa naturală, la care s-a adăugat accidentul nuclear de la Fukushima, a afectat puternic activitatea turistică din Japonia în 2011, an tumultos pentru sector pe planetă în ansamblu.

Participanţii la reuniune vor dezbate îndeosebi provocările economice din sector, viitorul companiilor aeriene, noile tendinţe de consum şi mutaţiile către ''un turism durabil''.