SUFLETUL CASEI: Iluzia de spatiu in bucataria ingusta

SUFLETUL CASEI: Iluzia de spatiu in bucataria ingusta

Va raspunde Oana Nasta, arhitect.

Locuiesc intr-un apartament care dispune de o bucatarie lunga si ingusta (3,2x1,7 m). Luna aceasta mi-am propus sa schimb gresia si faianta astfel incat placile sa dea senzatia de spatiu mai mare. Cum sa procedez? Ce culoare, forma sau model sunt mai potrivite in cazul meu? O bucatarie lunga si ingusta poate fi decorata cu placi de faianta dreptunghiulare, cu latura mai lunga pe inaltimea camerei. Astfel, accentuam inaltimea si reducem din lungimea exagerata. Ar fi bine daca am gasi si niste placute decorative dispuse din doua in doua placi, colorate in contrast cu restul faiantei. Ele ar fi bine sa aiba o forma romboidala (patrat rasucit la 45 de grade) pentru ca vreau sa propun si gresia patrata si asezata la 45 de grade. Astfel, spatiul va parea mai amplu.

Important este sa nu folosim un decor dispus in lungimea camerei pentru ca o accentueaza. Nici placile patrate sau lungi dispuse cu latura mai mare in aceeasi directie cu lungimea camerei nu sunt potrivite.

La fel, in cazul gresiei, placajul patrat sau dreptunghiular asezat normal nu face decat sa dea, in cel mai bun caz, aceeasi imagine statica precum cea a camerei goale. Dinamizam spatiul cu dispunerea placilor la 45 de grade si ii atenuam si defectele constructive.

Ne puteți urmări și pe Google News