Două generaţii ale aceleiaşi familii interacţionează în drama „Un alt început“, din a cărei distribuţie fac parte Robert Redford, Morgan Freeman şi Jennifer Lopez. Redford este Einar Gilkyson, un fermier care şi-a lăsat afacerea în paragină şi a căzut în patima alcoolului, după moartea fiului său. La 10 ani de la nefericitul eveniment, Gilkyson este într-o stare deplorabilă şi singurul lui sprijin moral este prietenul Mitch, interpretat de Morgan Freeman, de care are grijă cu devotament după ce acesta a fost rănit de un urs Grizzly. Dacă rana lui Mitch e una fizică, suferinţa lui Einar, provocată de pierderea copilului, este mult mai adâncă.

Din această depresie care durează de un deceniu îl va scoate chiar fosta soţie a fiului decedat. Jean (Jennifer Lopez), cea pe care tatăl îndoliat o face vinovată de moartea fiului său, soseşte în oraş împreună cu fiica ei şi nepoata lui Einar, Griff (Becca Gardner). Aceasta din urmă este raza de speranţă care încolţeşte în mintea şi inima fermierului.

Eclipsa lui Jennifer

Pentru Jennifer, alăturarea cu doi monştri sacri, Redford şi Freeman, a fost precum cele două tăişuri ale aceluiaşi cuţit. Pe de o parte, a avut parte de experienţa inegalabilă de a învăţa de la doi maeştri ai actoriei, dar, pe de altă parte, prestaţia ei a pălit cu totul prin alăturarea cu cei doi artişti, impecabili în jocul lor.

Chiar dacă nu este unul din filmele bine cotate ale celor doi mari actori, acuzat fiind şi de lipsa unui scenariu care să-i ridice pe aceştia la justa valoare, „Un alt început“ merită văzut cel puţin pentru Morgan Freeman şi Robert Redford.

DU 20.30 PRO CINEMA

O nouă viaţă

Dramă. Un Unfinished Life, SUA, 2005, 107’. Cu: Morgan Freeman, Robert Redford, Jennifer Lopez. Regia: Lasse Hallstrom.