Gilead Sciences a dezvoltat medicamentul antiviral Remdesivir, care reduce ratele de mortalitate la bolnavii de Covid-19 spitalizaţi şi măreşte probabilitatea ca aceştia să fie externaţi până în a 28-a zi, după cinci zile de tratament, potrivit unei analize efectuate de compania biofarmaceutică americană, transmite Reuters.

Luni, Gilead Sciences a anunţat  că a analizat date provenite de la 98.654 de pacienţi, incluşi în trei studii retrospective referitoare la pacienţi bolnavi de Covid-19 spitalizaţi, trataţi în condiţii reale, scrie Stiripesurse.ro.

Antiviralul Remdesivir a realizat o reducere semnificativă statistic, de 54% şi de 23%, a riscului de mortalitate în rândul pacienţilor analizaţi în două dintre studii, a arătat compania. Datele au fost prezentate în această săptămână la World Microbe Forum (WMF).

Potrivit GileadSciences,  rezultatele au fost observate în mod constant la momente diferite, pe parcursul pandemiei şi în zone geografice diferite.

Coreea de Sud, Statele Unite şi India au aprobat utilizarea Remdesivir în regim de urgenţă, pentru tratarea pacienţilor cu forme grave de boală Covid-19. Totodată, Japonia a acordat autorizarea completă a medicamentului.

Oamenii de știință din Statele Unite pun la punct un nou medicament antiviral care acționează eficient împotriva infecțiilor provocate de coronavirus.

Un alt medicament posibil  împotriva COVID-19

În Sua se pregătește un nou medicament antiviral eficient împotriva COVID-19. Potrivit unui studiu realizat de Institutul Naţional de Sănătate Publică (NIH – National Institute of Public Health) şi publicat în revista Science, relatează vineri EFE, cercetători americani au identificat un nou posibil tratament antiviral eficient împotriva COVID-19.

Este vorba despre un medicament experimental, numit Tempol, care se administrează pe cale orală. Tratamentul cu acest medicament a avut rezultate promițătoare promiţătoare împotriva acestei boli, după cum sugerează studiile efectuate asupra culturilor de celule.

Medicamentul se află în studiu. Acesta poate limita infectarea cu virusul SARS-CoV-2. Substanța activă acționează prin alterarea activităţii enzimei virale numită ARN replicant, ce permite noului coronavirus replicarea genomului şi să se multiplice odată ce a pătruns într-o celulă.