Evenimentul Zilei > Social > Americanii aruncă pe piață un nou medicament anti-COVID. Cum acționează acesta în organism
Americanii aruncă pe piață un nou medicament anti-COVID. Cum acționează acesta în organism

Americanii aruncă pe piață un nou medicament anti-COVID. Cum acționează acesta în organism

Oamenii de știință din Statele Unite pun la punct un nou medicament antiviral care acționează eficient împotriva infecțiilor provocate de coronavirus.

Americanii pregătesc un nou medicament antiviral eficient împotriva COVID-19. Potrivit unui studiu realizat de Institutul Naţional de Sănătate Publică (NIH – National Institute of Public Health) şi publicat în revista Science, relatează vineri EFE, cercetători americani au identificat un nou posibil tratament antiviral eficient împotriva COVID-19.

Concret, este vorba despre un medicament experimental, numit Tempol, care se administrează pe cale orală. Tratamentul cu acest medicament a avut rezultate promițătoare promiţătoare împotriva acestei boli, după cum sugerează studiile efectuate asupra culturilor de celule.

Medicamentul aflat în studiu, poate limita infectarea cu virusul SARS-CoV-2. Substanța activă acționează prin alterarea activităţii enzimei virale numită ARN replicant, ce permite noului coronavirus replicarea genomului şi să se multiplice odată ce a pătruns într-o celulă.

Cum acționează noul medicament dezvoltat de americani

Într-un comunicat de presă, Institutul Naţional de Sănătate Publică (NIH) a precizat că, pentru realizarea acestei cercetări, oamenii de ştiinţă din Statele Unite, implicați în proiect, au studiat dacă această enzimă are nevoie de depozite de fier şi de sulf pentru a-şi susţine structura. Aceste supoziții s-au confirmat. Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că, în cazul virusului SARS-CoV-2, această enzimă produsă de coronavirus are nevoie de astfel de depozite de fier şi de sulf pentru a putea funcţiona în mod optim.

Prin această descoperire, cercetătorii americani au putut astfel exploata slăbiciunile noului coronavirus. Aceasta, având în vedere că Tempol poate reduce astfel de acumulări de fier şi sulf de la nivelul celulelor. De fapt, ei au descoperit, graţie experimentelor pe care le-au realizat pe culturi de celule, că acest medicament, Tempol, poate inhiba procesul de multiplicare a virusului.

De asemenea, potrivit unor studii realizate în prealabil asupra animalelor de laborator, doze ale acestui medicament antiviral s-au dovedit eficiente și în cazul unor ţesuturi care sunt principala ţintă a coronavirusului. Este vorba despre glandele salivare sau plămânii.