Evenimentul Zilei > EVZ Special > Cicada Faraon atacă SUA chiar acum, după 17 ani. Sunt câteva miliarde
Cicada Faraon atacă SUA chiar acum, după 17 ani. Sunt câteva miliarde

Cicada Faraon atacă SUA chiar acum, după 17 ani. Sunt câteva miliarde

Miliarde de cicade, adică nişte insecte care fac mult zgomot şi au aripi mari, continută să iasă la suprafaţă chiar în momentul redactării acestei ştiri şi invadează Statele Unite ale Americii după o hibernare de 17 ani.

Cicada Faraon atacă SUA chiar acum, după 17 ani. Sunt câteva miliarde, dar numărul lor poate ajunge chiar la câteva trilioane. Asta susţin specialiştii care se confruntă cu acest fenomen o dată la 13 sau la 17 ani.

Coasta de Est a fost afectată, deja, iar cicadele au invadat Illinois, Indiana, Ohio și alte state. Jurnalistul Reginald Hardwick, de la Illinois Newsroom, a discutat cu Katie Dana, specializată în entomologies. Ea spune că invazia din acest an este doar o încălzire pentru 2024:

„Dana: De acum o săptămână, periodic cicadas tocmai au început să iasă. Sunt doar în patru zone din Illinois, adică în Vermilion, Edgar, Clark și Crawford. Cu siguranță le vom vedea în Danville.

Cicada Faraon atacă SUA chiar acum, după 17 ani

Aceste cicade sunt foarte diferite de cicadele noastre anuale, Cicadele Zilei Câinilor. Aceste cicade sunt de culoare neagră, cu ochi roșii, uneori cu unele marcaje portocalii pe ele. Când ies, ies în număr remarcabil. În cele din urmă, vor umple strada cu carcasele lor.

Este într-adevăr o priveliște de văzut. Nu sunt deloc asemănătoare cu Cicadele Zilei Câinilor. Și sunt destul de zgomotoase.

Dana: Fiecare specie are un apel diferit. Există Cicada Faraon. Uneori, oamenii spun că ele parcă ar transmite „faraon, faraon” cu sunetele lor. Și există Cassinii, care au mai mult un sunet ticăitor înainte de apelare. Deci, puteți auzi aceste două specii diferite destul de clar chiar acum, când sunteți în aceste zone.

Hardwick: Această populaţie de cicade va fi prezentă probabil mai mult de-a lungul frontierei Illinois-Indiana. Vor exista și alte populaţii într-o zonă geografică mai mare?

În 2024 vor fi şi mai multe

Dana: Avem cinci populaţii în Illinois. Ele se află în principal în marginea de est a statului Illinois, dar până în 2024 vom avea două populaţii diferite care vor apărea în tot statul. În nordul statului Illinois, în special în regiunea Chicago, vom avea populaţia XIX care va ieși în 2024. Și, de asemenea, în jumătatea sudică a statului, vom avea câteva Cicade de 13 ani, adică populaţia XIII,. Deci, 2024 va fi un an în care într-adevăr nu poți scăpa de o cicadă în Illinois!

cicadă din Grecia

Hardwick: Deci, dacă sunteți la vest de județul Vermilion, probabil că nu veți vedea cicadele anul acesta. Dar dacă o faci, ce ar trebui să facă oamenii?

Dana: Dacă le vedeți în afara comitatelor Vermilion, Edgar, Clark sau Crawford şi chiar dacă le vedeți în aceste comitate, îi încurajez pe oameni să trimită înregistrări la Cicada Safari, care este o aplicație pe care o puteți descărca de pe telefon.

De asemenea, puteți vedea înregistrări pe care alte persoane le-au trimis. Deci, dacă doriți să călătoriți pentru a le vedea, este un loc bun pentru a vă uita.

Dana: Sunt este tot şi veți observa veverițe care le mănâncă. Căprioarele le mănâncă, gâștele le mănâncă, câinele dumneavoastră le mănâncă. Lucrul frumos este că nu sunt toxice.

Deci, nimeni nu se va îmbolnăvi decât dacă mănâncă prea multe. Ele furnizează această sursă de hrană pentru multe animale. Odată ce mor, se descompun și acționează ca îngrășământ.

Dana: În ceea ce privește culturile noastre, dacă aveți copaci tineri și vă aflați în aceste zone, ar trebui să le acoperiți cu plasă. Pulverizarea cu insecticid nu va avea niciun efect. Acoperirea lor cu plasă este importantă, deoarece atunci când cicadele depun ouă, acestea pot afecta pomi fructiferi tineri. Dincolo de asta, nu sunt deloc foarte dăunătoare.”

Mai multe informaţii despre Cicada Faraon

Magicicada septendecim, uneori numită Cicada Faraon sau lăcusta de 17 ani, este originară din Canada și Statele Unite. Conform inaturalist.org, ea și este cea mai mare și cea mai nordică specie periodică de cicadă, cu un ciclu de viață de 17 ani.