Succesul în Supercupă nu se premiază

Succesul în Supercupă nu se premiază

Fotbaliştii de la Oţelul Galaţi şi Steaua n-au nicio primă la meciul de deschidere al sezonului, chiar dacă în joc se va afla un trofeu.

Campioana Oţelul Galaţi şi Steaua, deţinătoarea Cupei României la fotbal, deschid duminică sezonul cu întâlnirea directă din Supercupa României, meci programat la Piatra-Neamţ (ora 20.45, în direct la Pro TV).

Jucătorii ambelor formaţii vor juca pentru glorie, nu şi pentru bani. Nici şefii gălăţenilor, nici cei ai Stelei nu au anunţat vreo recompensă financiară pentru un eventual succes în această partidă. De asemenea, campionii de la Oţelul şi "roşalbaştrii" n-au primit încă nici măcar primele pentru titlu, respectiv Cupă, astfel că, probabil, nici nu s-au aşteptat vreun moment la vreo recompensă pentru meciul de la Piatra-Neamţ.

Colericul Gigi Becali îi bagă în şedinţă pe stelişti

Ne puteți urmări și pe Google News

Mihai Stoica, managerul general al "roş-albaştrilor", a încercat să-i motiveze pe fotbaliştii antrenaţi de Ronny Levy susţinând că Supercupa e mai importantă decât un campionat.

Gigi Becali, patronul Stelei, şi-a anunţat colaboratorii că sâmbătă vrea să viziteze echipa, ca s-o "încurajeze" înaintea startului de sezon.

Steliştii s-au întors aseară din Austria, unde au efectuat şi al doilea cantonament al verii, mergând la Piatra-Neamţ după o "haltă" în Bacău.

DORINŢĂ

Marius Stan: "Vitrina noastră e cam goală"

Campionii de la Oţelul Galaţi au prins gustul succeselor şi vor să-şi umple vitrina clubului de trofee. "Am avea nevoie de Supercupă. Vitrina noastră e cam goală şi n-ar fi rău încă un trofeu. Avem atât de mult loc în vitrina clubului", a glumit ieri Marius Stan, preşedintele clubului Oţelul. Gălăţenii au un singur trofeu, titlul de campioni din sezonul trecut al Ligii I.

Rivala Steaua, cea mai galonată echipă din istoria fotbalului românesc, are 51 de trofee. Dacă se va impune la Piatra-Neamţ, echipa "roşalbaştrilor" va ajunge la o cifră rotundă de trofee pe plan intern: 50.

Formaţia lui Dorinel Munteanu nu a suferit transformări majore în pauza competiţională, deşi perspectiva Ligii Campionilor ar fi trebuit să-i oblige pe oficialii gălăţeni să cheltuiască mai mult pentru achiziţionarea de jucători. Oţelul a rămas însă fidelă politicii de a creşte jucători din pepiniera proprie, să cumpere ieftin sau să ia gratis. Dintre jucătorii înregimentaţi în această vară, doar peruanul Daniel Chávez Castillo şi-ar putea găsi un loc printre titulari, dar nici el nu a rupt gura târgului în pregătiri.

"Nu pot spune prea multe despre echipă. Suntem încă în perioada de pregătire. Văd că unii fac clasamente în această perioadă", ne-a mai declarat Marius Stan. Moldovenii vor avea un suporter de lux, boxerul Lucian Bute, care va da lovitura de începere a meciului.

DECLARAŢII

"Supercupa e importantă în primul rând pentru că e primul meci al sezonului." MARIUS STAN, preşedinte la Oţelul

"Toţi jucătorii nou-veniţi sunt cu un pas în spatele celorlalţi din lot. Nu ştiu dacă va intra vreunul." DORINEL MUNTEANU, antrenor la Oţelul

"E mai frumos să câştigi Supercupa decât un campionat. Sunt trăiri mai intense." MIHAI STOICA, manager general la Steaua "Suntem pregătiţi 100% şi vrem să începem sezonul cu dreptul. Ar fi frumos încă un trofeu." CIPRIAN TĂTĂRUŞANU, portar la Steaua