Evenimentul Zilei > Actualitate > Sub o acoperire perfectă
Sub o acoperire perfectă

Sub o acoperire perfectă

Secretul unui ten impecabil este mai întâi de toate o piele foarte bine curăţată şi hidratată cu regularitate, pe care se aplică un fond de ten de ultimă generaţie.

Niciun fond de ten nu poate rezista o zi întreagă pe o piele deshidratată. Pe parcursul zilei, acesta se va strânge în ridurile de expresie, îşi va pierde din intensitate, iar acoperirea lui va fi minimă. Indiferent de tipul de piele, înainte de a te machia, trebuie să aplici o cremă hidratantă.

Alegerea fondului de ten

Chiar dacă îţi place foarte mult un produs din punct de vedere al texturii, trebuie să testezi înainte de toate culoarea. Aceasta se încearcă în zona gâtului. Aplici trei nuanţe diferite şi o alegi pe cea mai apropiată tenului tău. Al doilea pas este alegerea texturii. Trebuie să iei în considerare tipul tău de piele. Pentru un ten uscat, sunt indicate produsele hidratante, iar pentru tenul gras, cele care dau un aspect mat sau cele care conţin pudră.

Ana-Maria Gorgoneţu, make-up artist Max Factor, ne recomandă, în cartea sa „În căutarea propriei frumuseţi“, cum să alegem aceste produse: „Texturile mai uşoare, fluide, transparente, le vei aplica pe un ten normal, curat, fără pete. Fondurile de ten fluide, hidratante, mai cremoase, le vei aplica pe tenurile uscate şi deshidratate. Fondurile compacte şi pudra pot acoperi tenurile foarte pătate sau cu cicatrici ori cuperoză“. Există şi fonduri de ten magice, care, datorită pigmenţilor conţinuţi, se adaptează tipului tău de ten.

Aplicarea corectă

Bureţelul special şi pensula sunt ustensilele de bază. Acestea ajută la aplicarea şi uniformizarea cantităţii exacte de produs necesare pentru un machiaj corect. Punctează cu produs fruntea, nasul, obrajii şi bărbia şi începe uniformizarea lui cu ajutorul degetului mijlociu, prin mişcări fine sau cu ajutorul ustensilelor speciale.

Gucci Westman Neville, directorul artistic al mărcii Lancôme, are următoarea tehnică de aplicare: „Pentru o acoperire ideală, întotdeauna încălzesc fondul de ten pe spatele mâinii, folosindu-mă de o perie sau chiar de degete. Apoi îl aplic pe o piele perfect hidratată. Desăvârşesc lookul prin aplicarea unei pudre libere, ceea ce asigură o bună fixare a machiajului“. La final poţi folosi un spray cu apă termală pentru o aderenţă bună şi o rezistenţă cât mai mare la efectele mediului.