Tradiționalele festivități din 4 iulie, marcate de reuniuni familiale sau adunări mari pentru a asista la patriotice focuri de artificii vor avea loc la ora când temuta pandemie Covid-19 pare să se reia în mai multe regiuni ale Statelor Unite,  forțând unele state să ia pauze în procesul de relaxare a restricțiilor.

Față de izbucnirea de noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, era așteptat să anunțe, miercuri,  întoarcerea la anumite restricții și întărirea măsurilor sanitare.

„Pentru noi, cadrul este următorul: dacă nu stai acasă și dacă nu porți o mască în public, trebuie să aplicăm legea și o vom face”, a avertizat el marți.

Newsom a spus că este îngrijorat în special de marile sărbători familiale, în care oaspeții „își lăsau garda jos”, nepurtând măști de protecție.

În regiunea Los Angeles, autoritățile locale au închis plajele pentru weekend, iar comitatul San Diego a instituit restricții pentru baruri și restaurante.

Unele plaje din Florida, în care sezonul turistic este în plină desfășurare, au fost, de asemenea, închise în încercarea de a reduce acest nou vârf al contaminării, iar municipalitățile au intensificat măsurile de protecție sanitare.

În comitatul Miami-Dade, voluntarii merg din ușa în ușă pentru a distribui măști, mănuși și gel dezinfectant, repetându-le  rezidenților importanța gesturilor de distanțare socială.

În orașul Miami Beach a fost instituită purtarea obligatorie a măștii de protecție în public, nerespectarea acestei dispoziții fiind sancționată cu amendă (50 de dolari).

În Miami, autoritățile au decis, marți, să închidă timp de 30 de zile magazine care nu respectă măsurile sanitare.

Aceeași situație și la New York, unde primarul orașului, Bill de Blasio, a anunțat, miercuri, că restaurantele nu își pot redeschide saloanele, așa cum era prevăzut în strategia municipală de reducere a măsurilor restrictive.

„Suntem cu toții îngrijorați că a lua masa în interiorul unui restaurant a devenit o problemă”, a spus el în cadrul unui briefing de presă.

„Chiar și săptămâna trecută am avut speranțe dar informațiile care vin din toată țara sunt din ce în ce mai rele”, a justificat primarul democrat.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE