Evenimentul Zilei > International > SUA NEGOCIEAZĂ DUR cu Coreea de Nord. Care este MIZA și cum ne va AFECTA
SUA NEGOCIEAZĂ DUR cu Coreea de Nord. Care este MIZA și cum ne va AFECTA

SUA NEGOCIEAZĂ DUR cu Coreea de Nord. Care este MIZA și cum ne va AFECTA

Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA, efectuează vineri o călătorie către Phenian ce are ca scop obținerea de la Kim Jong Un, liderul nord-corean, un angajament detaliat prind denuclearizarea țării.

După întrevederea sa din data de 12 iunie la Singapore cu Kim Jong Un, preşedintele american Donald Trump s-a arătat optimist în privinţa şanselor de pace în peninsula divizată de Războiul din Coreea (1950-1953), dând asigurări că ameninţarea unui război nuclear este exclusă, informează AFP. Cu toate acestea, comunicatul lui Kim şi Trump nu detalia angajamentele asumate exact, iar Popeo este însărcinat să negocieze un program pentru a ajunge la "denuclearizarea completă" a Peninsulei Coreene. „Liderii noştri şi-au luat angajamente la summitul din Singapore pentru o denuclearizare completă a Coreii de Nord", le-a spus Pompeo jurnaliştilor în timpul unei escale la baza americană Yokota din Japonia. „Scopul deplasării mele este de a obţine detalii privind aceste angajamente şi de a continua punerea în aplicare a ceea ce au convenit cei doi lideri. Aştept acelaşi lucru din partea Republicii Populare Democrate Coreea (RPDC)", denumirea oficială a Coreii de Nord, a adăugat şeful diplomaţiei americane, care este aşteptat vineri în capitala nord-coreeană, unde ar urma să petreacă noaptea pentru prima dată.

Într-o postare pe Twitter, secretarul de stat a scris că obiectivul său este "de a ne continua munca până la o denuclearizare completă şi verificată a #RDPC, aşa cum s-a angajat preşedintele Kim". Washingtonul speră să vadă încheierea acestui proces într-un an, însă mulţi experţi şi detractori ai preşedintelui Trump spun că acest lucru ar putea dura ani. După discuţiile de vineri şi sâmbătă de la Phenian, Mike Pompeo se va deplasa apoi la Tokyo, unde îi va informa pe oficialii japonezi şi sud-coreeni.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: