Descoperirea cercetătorilor nu face referire la alimentele pe care ar trebui să le consumăm, ci la momentele în care ar trebui să mâncăm sau, din contră, să ne înfometăm. Pentru un trai mai lung, specialiştii ne recomandă ca o dată la două zile să mâncăm mai puţin decât în mod normal.

Experimentele realizate pe şoareci au scos la iveală faptul că cei care mâncau zilnic aceeaşi cantitate de mâncare au avut o viaţă mai scurtă ca cei care primeau mâncare doar o dată la două zile. Efectele pozitive ale acestui regim de înfometare sunt protejarea inimii, a sistemului circulator şi a creierului împotriva bolilor specifice îmbătrânirii, scriu jurnaliştii de la Daily Mail.

Explicaţia ştiinţifică a efectelor pozitive asupra sănătăţii ca urmare a înfometării constă în faptul că organismul este nevoit să producă mai puţină insulină, hormon care scade puterea de concentrare şi creşte riscul de diabet. Mai mult, cercetătorii au sesizat că sinapsele şoarecilor care au mâncat doar o dată la două zile erau într-o stare mult mai bună ca a celor care au mâncat zilnic.