STUDIU: ”ADAM” a apărut pe Pământ mult mai devreme decât se credea

STUDIU: ”ADAM” a apărut pe Pământ mult mai devreme decât se credea

"Adam", primul bărbat modern, a apărut prima dată pe Pământ în urmă cu aproximativ 209.000 de ani, cu 9.000 de ani mai devreme decât credeau oamenii de ştiinţă, arată un studiu al cercetătorilor britanici.

Potrivit acestei cercetări, Adam a apărut pe Pământ în acelaşi interval de timp cu jumătatea sa, Eva.

Studiul, condus de Eran Elhaik, de la University of Sheffield, şi Dan Graur, de la University of Houston, a avut scopul de a îl pune pe "Adam în locul său de drept în istoria evoluţionistă", scrie Mediafax. Data de naștere a primului bărbat modern a fost stabilită cu ajutorul informațiilor genetice existente. Pentru a calcula vârsta cromozomului Y, cercetătorii au înmulţit vârsta medie la care taţii au primul copil cu numărul de mutaţii descoperite. Apoi au împărţit această cifră la rata mutaţiilor cromozomului Y - numărul de ani necesari, în medie, pentru ca o mutaţie genetică să apară.

Studiul coordonat de Elhaik contrazice o cercetare realizată la Universitatea din Arizona, care sugera că cromozomul Y uman a apărut prin împerecherea diferitelor specii de hominizi, ceea ce sugera că primul bărbat modern apăruse pe Pământ în urmă cu 500.000 de ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Este evident că oamenii moderni nu s-au încrucişat cu hominizii care au trăit în urmă cu 500.000 de ani. De asemenea, este cert că nu a fost un singur 'Adam' şi o singură 'Eva', ci mai degrabă grupuri de 'Adami' şi 'Eve', care au coexistat şi au rătăcit împreună în lumea noastră", a mai declarat Eran Elhaik.

Cercetătorii de la Universitatea Stanford, California (SUA), au spus că era "destul de improbabil" ca cei doi să fi trăit exact în aceeaşi perioadă de timp.

"Studii anterioare au indicat că cel mai recent strămoş comun al bărbatului a apărut mult mai târziu (în urmă cu 50.000- 115.000 de ani, n.r.) decât cel mai recent strămoş comun al femeii. Dar, acum, cercetările noastre arată că nu există discrepanţe", a spus Carlos Bustamante, de la Universitatea Stanford, California, autorul studiului publicat în luna august.

TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:
  • DESTIN TRAGIC. Aura Ion a crescut într-o FAMILIE MODESTĂ. ”Mergea la 4 dimineaţa la unitate. Îşi iubea fraţii şi părinţii. Le cumpăra lucruri din soldă”
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Unde era Victor Ponta în timpul tragediei? Cum unde era?! La televizor!
  • Cea de-a doua monarhie a României este alcătuită din urmașii unui domnitor
TOP 3 ARTICOLE:
  • SCANDAL. Vedetă DISTRUSĂ: Mesajele UMILITOARE şi incendiare dintre ea şi IUBIT / GALERIE FOTO
  • Oamenii se TEM să iasă din case. Creatura ORIBILĂ care TERORIZEAZĂ lumea. Există MARTORI / VIDEO
  • Un miliardar chinez oferă 100 MILIOANE de euro celui care îi va SEDUCE fiica. VEZI cum arată tânără | GALERIE FOTO