Carmen Bejan, studenta din Timişoara condamnată la 20 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav, a cerut, azi, instanței arădene eliberarea temporară din detenție pentru a putea naște copilul conceput în penitenciar cu un traficant de droguri. Ea este reprezentată de o avocată pusă la dispoziţie de iubitul ei din închisoare.
„Copilul nu se poate naşte în închisoare”, a pledat avocata lui Bejan

Tânăra a fost dusă sub escortă în fața magistraților Tribunalului Arad, dar fără cătușe la mâini. Carmen a venit îmbrăcată cu o pereche de blugi de culoare deschisă, cu o geacă roşie şi cizme negre lungi, nefardată şi cu părul strâns la spate.
Avocata acesteia, Luminiţa Stănoiu, i-a spus judecătorului că deținuta are nevoie de tratament pentru a duce la bun sfârșit sarcina, și că în detenție nu i se asigură tratamentul necesar, tânăra având nevoie de o anumită medicamentaţie în timpul sarcinii.

„Cerem ceea ce legea prevede. Nu primeşte medicaţia în penitenciar, o cumpără, o costă până la 200 de lei pe lună, orice femeie însărcinată ştie asta. Copilul nu este vinovat de nimic, este dreptul copilului la o viaţă normală”, a declarat, la ieşirea din sala de judecată, avocata Stanoiov Vali Luminiţa.
Acesta a fost al doilea termen pe care l-a avut Bejan în procesul de cerere a eliberării din detenție. Judecătorul a decis amânarea cauzei pentru data de 30 ianuarie, pentru că cererea condamnatei nu este însoţită şi de o expertiză medico-legală care să stabilească starea de graviditate. Cu toate acestea, avocata lui Bejan susține că „s-a depus la dosar o dovadă de la medic că este însărcinată”.
Stanoiov Vali Luminiţa este avocata lui Rocky, după cum este cunoscut în penitenciar dealerul de droguri Claudiu Şatran din Pecica, cel care a lăsat-o însărcinată pe  studenta criminală. Avocata a replicat că acest detaliu „nu este relevant”.

Tânăra ar putea face copii pe bandă rulantă

Claudiu Şatran, tatăl copilului lui Carmen Bejan, a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru trafic de doguri, iar în aprilie va fi eliberat condiţionat după ce a ispăşit 10 ani din pedeapsă. Mai mare cu 15 ani decât Bejan, acesta s-a îndrăgostit de studentă şi a cucerit-o prin scrisori de dragoste. Apoi a convins-o să devină iubiți, arătându-i soluţia salvatoare pentru a ieși din pușcărie, fie și temporar: ca mamă a unui copil.

Tânăra este programată să nască în luna aprilie, exact când Claudiu Şatran urmează să fie pus în libertate. Dacă şi tânăra va fi eliberată, ei vor avea cel puţin un an în care vor putea sta împreună cu copilul, după care ea va trebui să se întoarcă în penitenciar, pentru a executa restul pedepsei. O soluţie ar fi ca fosta studentă să rămână din nou însărcinată şi să ceară suspendarea pedepsei la nesfârşit, aşa cum procedează mai multe femei condamnate la închisoare.