Evenimentul Zilei > Social > Structura noului an şcolar se schimbă. Cât va ţine vacanţa de Crăciun. Ordinul, publicat în Monitorul Oficial 
Structura noului an şcolar se schimbă. Cât va ţine vacanţa de Crăciun. Ordinul, publicat în Monitorul Oficial 

Structura noului an şcolar se schimbă. Cât va ţine vacanţa de Crăciun. Ordinul, publicat în Monitorul Oficial 

Structura noului an şcolar se schimbă. Cât va ţine vacanţa de Crăciun. Ordinul Ministerului Educaţiei a fost publicat deja în Monitorul Oficial.
Structura noului an şcolar se schimbă. Cât va ţine vacanţa de Crăciun. Ordinul ministrului Educaţiei a fost publicat, marţi, în Monitorul Oficial. Conform cu noua structură, cursurile încep pe 13 septembrie și se încheie odată cu vacanța de vară, pe 11 iunie 2022.

Structura noului an şcolar se schimbă. Cât va ţine vacanţa de Crăciun

Potrivit documentului, cursurile anului şcolar 2021 – 2022 se vor derula pe parcursul a 34 de săptămâni, începând cu data de 13 septembrie.

Semestrul I va avea 14 săptămâni de cursuri, din 13 septembrie până în 22 decembrie 2021. Iar semestrul al II-lea – 20 de săptămâni, din data de 10 ianuarie şi până pe 10 iunie 2022.

În semestrul I, în perioada 25 – 31 octombrie, elevii claselor din învăţământul primar şi copiii din grupele de preşcolar sunt în vacanţă.

Vacanţa de iarnă este programată din data de 23 decembrie 2021 şi până pe 9 ianaurie 2022.

În semestrul al II-lea, vacanţa de primăvară va fi în perioada 15 aprilie – 1 mai 2022.

Programul naţional – Şcoala altfel –  se va desfăşura în perioada 8 – 14 aprilie 2022.

Ministru Educaţiei a vorbit despre necesitatea acestor  modificări, dar şi despre vacanţa de iarnă

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în viitorul an școlar semestrul al doilea va începe după vacanța de Crăciun. Şi va fi comasată cu actuala vacanță dintre semestre.

N-am înțeles care e sensul să faci ore până de Crăciun, să intri în vacanța de Crăciun și Anul nou, să te întorci la școală și să încerci să-ți aduci aminte ce ai învățat înainte de Crăciun, să iei note și apoi să intri în altă vacanță.

Ne gândim la o structură care să se încheie înainte de Crăciun. S-a predat, s-a evaluatelevii pleacă liniștiți în vacanță, profesorii pot pleca de asemenea în vacanță, o vacanță care să fie mai lungă cu o săptămână, după care începe semestrul 2”, a subliniat ministrul Educaţiei.