Evenimentul Zilei > Actualitate > Streinu-Cercel: De ce nu folosim nici jumătate din capacitatea de testare din România
Streinu-Cercel: De ce nu folosim nici jumătate din capacitatea de testare din România

Streinu-Cercel: De ce nu folosim nici jumătate din capacitatea de testare din România

Demis de la șefia Comisiei științifice speciale anti-COVID din Ministerul Sănătății, profesorul Adrian Streinu-Cercel a lansat acuzații grave la adresa Guvernului într-un interviu acordat postului de televiziune România TV..

„O să vă spun un lucru care o să vă șocheze. La nivelul zilei de astăzi, numărul de teste care s-au făcut este la jumătate din capacitatea de testare din România.

Din două considerente – aceste teste sunt cerute doar de medici și cei de la DSP și nu există un program de testare susținut pentru populație.

Noi am cerut să facem un program de testare pe criterii epidemiologice, care nu a fost aprobat nici până la ora actuală.

Jumătate din capacitatea de testare din România nu a fost folosită pentru că nu a fost cerută. Nu există cerere, nu există recoltare.

În probleme de politică sanitară nu suntem consultaţi. Pandemia este condusă de MAI şi nu de Ministerul Sănătăţii, aşa cum ar fi normal să fie.

Am lăsat să intre avioane în ţară fără număr, nu am făcut nicio zonă de carantină la vremea respectivă şi cazurile s-au extins. Credeţi că vin şi ne aşteaptă pe noi să luăm decizii?

Când noi am spus să închidem granţele, politicienii au spus să nu le închidem că nu dă bine la Europa. Pe Europa nu o interesează ce se întâmplă în România. Acum avem consecinţele, pentru că nu am făcut nimic.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE