Strategiile grupării Chiliman în războiul cu Antonescu. Conflictul abia începe

Strategiile grupării Chiliman în războiul cu Antonescu. Conflictul abia începe

Andrei Chiliman și susținătorii să liberali din București nu se despart uşor de PNL. În locul unei demisii pripite, primarul sectorului 1 pare mai degrabă dispus sa îl lase pe Crin Antonescu să facă mutarea și să-l împingă afară din partid.

Debarcaţi din funcţii de către liderul PNL Crin Antonescu, primarul Andrei Chiliman şi oamenii săi de la sectoarele 1 şi 2, Vlad Moisescu şi Cristian Popescu iau în calcul două strategii de contraatac. Prima ar fi să plece din partid şi să candideze din postura de independenţi la primăriile sectoarelor 1 şi 2.

A doua variantă ar fi să rămână PNL şi să ducă un război de gherilă cu gruparea Antonescu. Asta dacă liderul PNL nu va apela el însuşi la varianta excluderii grupării Chiliman din partid. Această variantă ar victimiza gruparea Chiliman. O variantă care ar putea mai degrabă conveni „maziliţilor" spre deosebire de cea a părăsirii partidului, situaţie care ar alimenta acuzaţia că au renunţat la PNL pentru că au fost lăsaţi fără funcţii.

La sfat cu Tăriceanu Înainte de a lua o decizie, gruparea Chiliman se va sfătui cu liberalii mai vechi precum Călin Popescu Tăriceanu şi seniorii Quintus şi Câmpeanu. În ciuda termenului de „două-trei zile" pentru a decide o direcţie sau alta, avansat ultimativ de Crin Antonescu, starea de spirit din rândurile taberei lui Chiliman înclină spre varianta rezistenţei în PNL, susţin surse liberale. Anunţul lui Chiliman, că ia în calcul chiar o demisie din PNL după pierderea şefiei filialei Bucureşti, a fost interpretat de propriii săi oameni doar ca un semn că „şahul politic continuă".

Ne puteți urmări și pe Google News

Partizanii săi mizează pe atragerea colegilor din Consiliul Naţional pe care Antonescu a avut grijă să nu-i convoace luni la şedinţa de mazilire: din cei peste 70 de membri, la discuţii au fost prezenţi puţin peste 40.

Atragerea acestora în următoarele săptămâni, în paralel cu sprijinul deja oferit de unii seniori, precum Mircea Ionescu Quintus şi Radu Câmpeanu, şi lideri din teritoriu, ca Varujan Vosganian şi Dan Radu Ruşanu, ar putea servi la forţarea unei decizii în partid în favoarea lui Chiliman. Până atunci, Chiliman şi Popescu intenţionează că conteste, în forurile statutare, modul în care s-a luat decizia de schimbare din funcţiile de lideri de organizaţii. CITIŢI ŞI:

  • Antonescu: Chiliman să decidă în 2-3 zile dacă rămâne în PNL
  • Andrei Chiliman către Antonescu: În viaţă câştigă cei care joacă şah, nu poker
  • Andrei Chiliman intenţionează să demisioneze din PNL. Cu ce l-a enervat Antonescu pe "edilul boier"!
  • RĂFUIELI LA PNL. Crin Antonescu a mazilit gruparea Chiliman din PNL Bucureşti după reţeta Vanghelie. Eugen Nicolăescu, şef interimar la PNL Bucureşti