Stradă pietruită de localnici, stricată de primărie

Stradă pietruită de localnici, stricată de primărie

Neasfaltată de o jumătate de secol, strada Dobrogei din Ploieşti a fost pietruită de localnici anul trecut, dar lucrările de canalizare din această primăvară au transformat din nou strada într-un impracticabilă, mai ales după ploaie.

Aflată la numai un kilometru de sediul Primăriei Ploieşti, Strada Dobrogei arată mai rău ca o uliţă de sătuc uitat de lume.

„Când plouă e jale mare, maică! Dacă arde vreo casă sau se îmbolnăveşte cineva Salvarea şi Pompierii nu pot intra în mlaştina care se formează pe strada asta!”, se plânge Eufrusina Moraru, unul dintre locuitorii de pe strada Dobrogei, situată în zona Malu Roşu.

Pentru că nu a fost niciodată asfaltată, la finele anului trecut unii locuitori au pus bani pentru a o pietrui, însă constructorul angajat de autorităţi să monteze sistemul de canalizare a stricat munca oamenilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În primăvara asta au venit nişte muncitori şi au schimbat conducta de gaze, apoi au pus nişte guri de canalizare. Când au lucrat cu excavatorul au astupat şi piatra adusă de noi. Au plecat fără să asfalteze strada, aşa cum ne tot promit primarii de 20 de ani. E bătaie de joc. Degeaba plătim taxe şi impozite!”, acuză Traian Ungureanu, un alt localnic nemulţumit de prestaţia conducerii primăriei.

De partea cealaltă, autorităţile locale susţin că vor rezolva problema oamenilor în viitorul apropiat. „Strada este prinsă în programul de modernizare, iar în perioada imediat următoare va fi şi asfaltată”, a declarat Carmen Dumitru, viceprimarul Ploiştiului.

În Ploieşti sunt 847 de străzi, iar o treime dintre aceastea nu are canalizare şi nici asfalt. Din această cauză, în urma precipitaţiilor abundente, zeci de gospodării sunt inundate frecvent. S-a întâmplat şi luni seară, când, în urma unei ruperi de nori, peste curţile oamenilor de pe străzile Tânărul Muncitor, Văleni, Doaga şi Spitalului s-au revărsat şuvoaiele de apă. Disperaţi, localnicii au chemat pompierii pentru a le scoate apa din beciurile şi gospodăriile inundate.