La prima ieşire după anunţul posibiliei candidaturi a lui Blaga la şefia partidului, Stoica s-a ferit să vorbească despre susţinerea acestuia, chiar şi numai în teorie. "Eu sunt liberal şi competiţia îmi place. Am o foarte mare preţuire pentru Vasile Blaga. Deocamdată înţeleg că este o intenţie indirectă", a încercat Stoica să se eschiveze.

"Trebuie să vedem care sunt candidaţii"

Dacă totuşi candidatura lui Blaga, văzută deocamdată mai mult ca un avertisment pentru grupul aşa-zişilor "reformişti ai PDL", Stoica s-a limitat la a spune doar că "va da un plus de credibilitate PDL". " E prematur să vorbim de susţineri, trebuie să vedem care sunt candidaţii", a adăugat vicele PDL, cu precizarea că îl "preţuieşte foarte mult" pe Blaga.

Relaţia tensionată dintre cei doi s-a accentuat săptămâna aceasta, când în urma unui interviu acordat EVZ în care Valeriu Stoica susţinea că ar trebui refăcută alianţa PDL-PNL, Vasile Blaga a dat şanse acestei construcţii, dar fără amestecul fostului lider liberal. "Nu cu Valeriu Stoica!", a replicat atunci Blaga, explicând ulterior că îi "e teamă" că liberalii nu-l vor tocmai pe Stoica într-o astfel de alianţă.

Secretarul general al PDL a anunţat marţi, într-un interviu pe B1, că nu exclude varianta unei candidaturi la şefia PDL " dacă lucrurile se vor tensiona" în partid şi cu condiţia ca Emil Boc să nu mai intre în cursă.