Evenimentul Zilei > Actualitate > Ştiri în haine noi la Kanal D
Ştiri în haine noi la Kanal D

Ştiri în haine noi la Kanal D

Din 10 mai, principala emisiune informativă a canalului turcesc îşi schimbă formatul şi ora de difuzare.

Din 10 mai, în fiecare zi, de luni până duminică, vedetele ştirilor Kanal D ne vor aduce ultimele noutăţi începând cu ora 19.00.

În competiţie cu principalele emisiuni informative

Decizia Kanal D de a schimba ora de difuzare a ştirilor de la 18.30 la 19.00 se bazează pe studii de piaţă. „Publicul de ştiri este la ora 19.00 şi, deoarece avem un concept nou, în care credem şi care are un potenţial de reuşită pe piaţa din România, ne-am decis că este momentul pentru schimbare şi suntem convinşi că putem să intrăm în competiţie directă cu celelalte jurnale importante ale serii”, spune Fatih Salis, project manager al ştirilor Kanal D.

Pentru această transformare, Kanal D a apelat la o echipă de consultanţi din Istanbul, care au produs un format de ştiri ce a fost timp de şase ani lider de piaţă în Turcia.

Fatih Salis, managerul de proiect al noului format, se află în România din 2007 şi are o experienţă de 17 ani de televiziune în Turcia. „După trei ani şi jumătate pe trecuţi în România, în care am căpătat experienţă în ceea ce priveşte publicul, am observat potenţialul pentru schimbare al ştirilor, în condiţiile în care publicul nostru este încă un mare consumator de ştiri, lucru arătat atât de studiile de piaţă, cât şi de audienţe, am luat decizia să facem o schimbare în ştiri”, adaugă Fatih Salis.

Realizatorii spun că sunt interesaţi de viaţa din spatele ştirilor, de felul în care influenţează evenimentul viaţa celor implicaţi. Transformarea a început de peste două luni, iar în această perioadă s-a experimentat în ce măsură ştirile prezentate astfel au suscitat interes.

„Suntem pregătiţi”

Principala emisiune informativă a zilei se va numi „Ştirile Kanal D”, iar grafica va fi mai dinamică. Jurnalul se va desfăşura efectiv pe parcursul a 50 de minute şi va fi întrerupt de cel mult două ori de publicitate.

La pupitru se va afla un singur prezentator şi, în funcţie de evenimente, un invitat. În funcţie de reacţia telespectatorilor, producătorii nu exclud şi alte schimbări, inclusiv în echipa prezentatorilor.

Din echipa producătorilor mai fac parte Nicoleta Drăguşin, editor coordonator şi corespondent CNN pentru România, şi Ovidiu Druga, producător coordonator. „Suntem pregătiţi să intrăm în războiul ştirilor de la orele 19.00. De pe 10 mai, jurnalul nostru de ştiri îşi schimbă nu numai ora de difuzare, ci şi conţinutul”, conchide Ovidiu Druga.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.