Evenimentul Zilei > Actualitate > Stevie Wonder, rugăciune pentru Steve Jobs. Ce-l leagă pe artistul orb de Apple | VIDEO
Stevie Wonder, rugăciune pentru Steve Jobs. Ce-l leagă pe artistul orb de Apple | VIDEO

Stevie Wonder, rugăciune pentru Steve Jobs. Ce-l leagă pe artistul orb de Apple | VIDEO

În timpul unui concert, în pauza dintre două melodii, Steve Wonder a ţinut să-i mulţumească lui Steve Jobs şi Apple.

Însă motivul nu-l reprezintă inivaţiile pe care oamenii lui Jobs le-ar fi făcut în domeniul muzicii, ci faptul că Apple a avut numeroase invenţii pentru cei care au deficienţe de auz şi de vedere. Mai mult, cântăreţul, care a orbit din copilărie, foloseşte un iPhone.

Sistemul de operare iOS, instalat pe iPhone, are o aplicaţie specială pentru cei care au deficienţe de vedere. Atunci când apasă pe touchscreen-ul telefonului, o voce le spune ce aplicaţie acţionează, unde se află în meniu, în general cam toate operaţiunile pe care le face utilizatorul. De asemenea, există şi o tastatură braille care se conectează la telefon prin Bluetooth.

"De multe ori, mulţi dintre noi care avem probleme cu vederea întâmpinăm dificultăţi atunci când ne dorim să interacţionăm cu tehnologia. Haideţi să ne rugăm pentru Jobs şi alţii care au făcut cât mai accesibilă tehnologia şi pentru noi", a spus Stevie Wonder.

<iframe width="480" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/O2Tkj8SIHMU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>