Pe 26 mai, Lucian Bute va lupta cu britanicul Carl Froch în cel mai tare meci al carierei sale.
"Lucian mi-a spus că, atunci când va ajunge la meci, va pune centura pe masă. În mod simbolic, centura va fi vacantă şi el va trebui să o recâştige. Vreau ca Lucian să gândească şi să acţioneze ca un aspirant la centură. Trebuie să demonstreze că-şi doreşete enorm să devină campion", a subliniat Stephan Larouche.

Bute e încă în Florida, unde pregătește disputa cu cel poreclit "The Cobra". Larouche a precizat că Bute a avut parteneri de antrenament puternici. "Pregătirea merge foarte bine. Suntem în a şasea săptămână de cantonament. Am avut trei săptămâni de pregătire fizică în februarie. Am avut parteneri de antrenament puternici. Când vom încheia pregătirea vom fi deja la al şaptele partener de antrenament. Este un record pentru noi", a spus antrenorul.
În sala de antrenament, Larouche a încercat să aducă atmosfera care va fi la Nottingham, unde Carl Froch are o mulţime de suporteri, care îl susţin cu frenezie la fiecare meci. "Ne-am dotat cu înregistrări ale zgomotului făcut la câteva dintre meciurile lui Carl Froch din Anglia. În timpul antrenamentelor punem aceste înregistrări, la intensităţi diferite. O mulţime precum cea de la Nottingham poate fi o mare greutate pe umerii unui sportiv. Dar cred că Lucian va fi pregătit", a menţionat Larouche.
Antrenorul lui Bute a explicat că atitudinea pugilistului pe ring va conta enorm în ochii arbitrilor-judecători. "Froch este foarte dur din punct de vedere fizic şi are mult curaj. Are tot ce-i trebuie pentru a ne face probleme. În plus, luptă la el acasă. Este clar că Froch, pentru lovituri puţin eficiente, va primi recompense maxime din partea publicului şi arbitrilor. Lucian va trebui să demonstreze arbitrilor că el domină meciul. Acest lucru face parte din antrenamentul nostru. La Montreal un moment de slăbiciune nu este grav. În Anglia, acest lucru ar putea fi interpretat diferit".