Spre finalul discuţiei, Stoica Gruia i-a învederat lui Doru -Cătălin Boştină că ar trebui urgentate acţiunile de influenţare ale numitului Drăghici Dragoş – Alexandru prin intermediul lui Găurean Călin-Bogdan. Acestea întrucât "merită" iar eventualitatea câştigării licitaţiei de către societatea condusă de inculpatul Stoica Gruia ar asigura acestuia din urmă un confort financiar pentru următorii trei ani.

  • STENOGRAMELE CORUPŢIEI DE LA CFR. Gruia Stoica, către Doru Boştină: "Cine este mai influent acolo, Fenechiu sau Găurean?" "Eu vă dau 3 milioane. Dar nu le ceri o dată. Ți le dau anual 1 milion… 1 milion"

Gruia Stoica: Da, dar nu-mi fă mie lauri acum că sunt… Eu cred că noi doi trebuie să rezolvăm ceva …(neinteligibil)… şi lasă-mă să îţi fac o ofertă şi pentru ăsta. Dar du-te un pic peste el. Fă-ţi un pic timp pe chestia asta.
Doru -Cătălin Boştină: Da.
Gruia Stoica: Dacă omul are timp ăsta, du-te chiar astăzi peste el, vezi că ţi-am zis că bănuiesc că merită.
Doru -Cătălin Boştină: Merită, merită, merită!
Gruia Stoica: Du-te un pic peste el.
Doru -Cătălin Boştină: Da, da.
Gruia Stoica: Am trei ani contract, asta e! …(neinteligibil)…
Doru -Cătălin Boştină: Am înţeles, fără nici o problemă!
Gruia Stoica: Ii zic: Bă, ştiu şi de ăla şi de ăla! Ce-o să spună? Nu s-a putut! A fost mai bun!
Doru -Cătălin Boştină: Bă, a fost licitaţie.
Gruia Stoica: E chestia că nu îndeplinesc condiţiile. Ei au acolo în cap că eu nu îndeplinesc condiţiile.
Doru -Cătălin Boştină:
Aha.
Gruia Stoica: Bă, e adevărat că nu le îndeplineşte, dar s-ar putea să le îndeplinească. Vezi cum o dai.
Doru -Cătălin Boştină: Am înţeles. Da, da, da.
Gruia Stoica: Iar dacă le îndeplineşte, vreau să ştie. Asta. Din CFR cineva cunoscut merge acolo cu un singur plic, ştim şi noi despre ce este vorba, aşa… controlăm cum trebuie … trei beţe. Fenechiu şi cu ăştia nu mai…
Doru -Cătălin Boştină: Nu mai sunt în…
Gruia Stoica: Dar cu ăsta vorbeşti: Eşti în stare s-o faci sau nu?
Doru -Cătălin Boştină: Da, domne, direct.
Gruia Stoica: Dar acum află, te rog eu frumos!
Doru -Cătălin Boştină: Aflu! Cum dracu! Trebuie să aflu dacă e el sau nu e el!
Gruia Stoica: Exact! Şi ne punem un pic în mişcare şi aflăm cine dracu e.
Doru -Cătălin Boştină: Cine îl ţine pe om…
Gruia Stoica: Să-l cheme şi să-i îi spună: Prietene, nu e în ordine aşa, nu rişti nimic, dă-te în …(limbaj trivial), am mai fost în 10000 de locuri şi nu a murit nimeni din chestia asta, da? Şi dacă pleci, pleci fericit! Da?
Doru -Cătălin Boştină: Da, gata! Am înţeles!
Gruia Stoica: Dacă pleci, pleci liniştit, fericit şi cu asta, basta! …(neinteligibil)…a venit aia să ne dea ordine nouă.

  • Gruia Stoica a fost REȚINUT în dosarul Complexului Energetic Oltenia. Omul de afaceri este urmărit PENAL pentru cumpărare de influență 

Oferta: Trei beţe că sunt eu pornit!
Spre finalul convorbirii, Gruia Stoica i-a reiterat lui Boştină Doru Cătălin, oferta cu privire la suma de 3.000.000 euro, propunându-i încheierea unui contract de asistenţă juridică pentru a disimula remiterea sub aparenta formă a unor consultaţii juridice:

  • CORUPŢIE LA CFR. Directorul CFR Marfă, implicat în dosarul lui Gruia Stoica, în comă la Spitalul Elias, după ce a făcut accident vascular cerebral!

Gruia Stoica: Băi, zic: Vezi portretul că se vede de la distanţă?
Doru -Cătălin Boştină: Da. Gata, domne. Mâine mă văd cu omul!
Gruia Stoica: Trei beţe că sunt eu pornit!
Doru -Cătălin Boştină: Da, da.
Gruia Stoica: Acum este momentul! …(neinteligibil)… Trei beţe …
Doru -Cătălin Boştină: Da. Hai, măi, ce dracu!
Gruia Stoica: Şi cu ăsta îţi fac eu o ofertă. …(neinteligibil)… Am lucrat, tu nu ai vrut să mai lucrezi cu mine, ok, dar eu cred că ar fi bine să îţi faci, să rezolvi, dacă contractul te ajută, nu are nimeni ce să îţi spună dacă contractul te ajută, că nu au ce. Şi vezi, fă nişte dosare undeva, nu ştiu dacă trebuie să spunem ANI, că are un frate colonel pe acolo. E sau nu e? Tu ştii?
Doru -Cătălin Boştină: Nu, dar asta ştii cum aflăm? Imediat! Si câtă influenţă!
Gruia Stoica: Mâine trebuie să mă duc în Croaţia.
Doru -Cătălin Boştină: Da.
Gruia Stoica: Şi pe urmă vroiam să mă duc la un munte să mă relaxez. Nu pot, mă întorc în ţară! Să vedem ce facem!
Doru -Cătălin Boştină: Da. Când te întorci?
Gruia Stoica: In cazul ăsta mă întorc joi seară! Mâine seară sunt înapoi.
Doru -Cătălin Boştină: Ne vedem vineri, ne vedem vineri.

  • STENOGRAMELE CORUPŢIEI DE LA CFR. Avocatul Doru-Cătălin Boştină: „Când eraţi mare în funcţia asta… mă mai lăudam şi eu, uite, mă, am şi eu un prieten ministru!” 

Întâlnirile cu înalţii funcţionari

Potrivit înţelegerii stabilite între cei doi, acesta din urmă s-a întâlnit în data de 23 ianuarie 2014, cu Găurean Călin-Bogdan căruia i-a solicitat intermedierea unei întrevederi între gruia Stoica şi Dragoş Drăghici . Găurean Călin-Bogdan i-a învederatlui Boştină că nu poate da curs solicitării sale, recomandându-i să îi comunice lui Gruia Stoica că ar fi mai bine să ia legătura cu fostul ministru al Transporturilor, Fenechiu Relu. Împrejurarea la care facem referire este confirmată de declaraţiile date la DNA de Gruia Stoica şi de Găurean Călin-Bogdan.

  • CORUPŢIE LA CFR. DNA explică de ce trebuie arestat Gruia Stoica: „mentalitate infracţională”, „lipsa de scrupule” şi „denaturarea mediului concurenţial”!

SMS pentru Relu Fenechiu

Revenind la cronologia evenimentelor, în aceiaşi zi, 24 ianuarie 2014, Gruia Stoica a transmis un SMS către Fenechiu Relu cerându-i "5 minute" pentru o întâlnire. Fenechiu Relu, i-a răspuns că se află în Iaşi. Nici în zilele următoare se pare că nu a avut loc o întâlnire între cei doi însă, merită reliefată insistenţa lui Gruia Stoica de a găsi orice mijloc şi orice persoană disponibilă să marşeze la planul infracţional pe care l-a conceput.

Încercările lui Gruia Stoica, de a afla conţinutul ofertei pe care urma să o depună CFR Marfă nu au avut nici un rezultat, aspect care de altfel nu este de natură să înlăture existenţa infracţiunii de cumpărare de influenţă, astfel că, la data de 29.01.2014, la sediul SC CEO SA din municipiul Târgu-Jiu, au fost depuse două oferte pentru participarea la licitaţie, una aparţinând CFR Marfă şi alta aparţinând GFR Group. În aceiaşi zi, întreaga documentaţie a fost ridicată de organele de urmărire penală, urmând a fi depuse la dosarul cauzei.
Acuzaţiile DNA
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) precizează că Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Român (GFR), este urmărit penal pentru cumpărare de influenţă, iar avocatul Doru Boştină, din Baroul Bucureşti, pentru trafic de influenţă.

Dosarul în care sunt vizaţi cei doi este legat de o licitaţie pentru transportarea cărbunelui, organizată de Complexul Energetic Oltenia din Târgu Jiu.

Astfel, potrivit DNA, în mai 2013, SC Complexul Energetic Oltenia (CEO) SA Târgu Jiu a lansat public procedura de licitaţie pentru încheierea acordului cadru şi a contractelor subsecvente având ca obiect "Servicii de transport feroviar de cărbune" pentru sucursala Electrocentrale Craiova II, sucursala Electrocentrale Işalniţa şi sucursala Electrocentrale Turceni.

Te-ar putea interesa și: