Au mai rămas trei zile până la meciul România – Portugalia, din Cupa Europeană a Naţiunilor, competiţie la finalul căreia primele două clasate se califică direct la Cupa Mondială de anul viitor. Meciul România – Portugalia e sâmbătă la Cluj, de la ora 16.00, în direct, la TVR 1.
Oficialii Federaţiei Române de Rugby se felicitau ieri pentru programarea partidei la Cluj, unde iarna e puţin mai blândă decât în sudul ţării. Suprafaţa de joc a stadionului "Cluj Arena", acolo unde se va juca partida, a fost acoperită cu o prelată. Aceasta va fi scoasă abia mâine, pentru antrenamentele celor două formaţii.
Sousa e realist
Echipa Portugaliei, care îşi joacă la Cluj ultima şansă de a prinde măcar locul trei, care duce la baraj, a sosit în Ardeal azi-noapte. Într-un meci de verificare disputat zilele trecute, Portugalia a pierdut în faţa echipei England Students, scor 16-30.
Rezultatul l-a nemulţumit pe Frederico Sousa, antrenorul Portugaliei, care îndeamnă la realism: "Nu ne putem bate cu România, Georgia şi Rusia pentru un loc la turneul final al Cupei Mondiale".
După câteva zile în care au tras din greu, "stejarii" au azi liber! Mâine va avea loc antrenamentul căpitanului, ultimul înainte ameciului cu Portugalia.
"Coarnele berbecului"
Partida România Portugalia va fi condusă la centru de un irlandez în vârstă de doar 24 de ani! Sean Gallagher e considerat unul dintre cei mai promiţători arbitri de rugby din Irlanda. Cei doi arbitri asistenţi vor fi Kieran Barry şi Sturt Gaffikin, ambii având în palmares partide atât în Liga Celtică, cât şi în competiţiile europene inter- cluburi.
"Stejarii" îşi vor prezenta duminică pe "Cluj Arena" noul echipament de joc, prezentat săptămâna trecută la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti. Tricourile au imprimate un motiv străvechi, "coarnele berbecului", care simbolizează "forţă, putere, adrenalină".

Te-ar putea interesa și: