Steaua şi-a mai luat un cioban, pe Băbuţan!

Steaua şi-a mai luat un cioban, pe Băbuţan!

Noul director sportiv al "roş-albaştrilor" şi-a petrecut copilăria păscând oile.

Gigi Becali, fostul oier care de aproape un deceniu patronează Steaua, are, începând de ieri, un angajat cu care poate discuta şi despre fotbal, dar, mai ales, despre tainele ovinelor.

Aurelian Băbuţan, personajul adus în locul lui Narcis Răducan pe postul de director sportiv, este fiul unui cioban din satul Posmuş, judeţul Bistriţa.

Oficialul stelist şi-a petrecut copilăria mânând turmele de oi! După ce a evadat din lumea ciobanilor, a avut şi preocupări la limita legii. "Ţinea de «şase» la «alba neagra» prin Spania»! Are patru clase şi cunoştinţe de două. Nu poate să lege o frază cu subiect şi predicat. Este exact opusul lui Mihai Stoica", l-a descris un apropiat. Băbuţan n-a avut nicio tangenţă cu fotbalul, dar a răzbătut în fenomen cu o singură calitate: tupeul. Este naşul lui Gabriel Mureşan, mijlocaşul de la CFR Cluj. În urmă cu câţiva ani, s-a făcut impresar. Băbuţan a ajuns în conducerea celor de la FCM Târgu-Mureş după ce finul Gabi Mureşan i-a deschis uşile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astă-toamnă, s-a mutat la FC Braşov, unde a lucrat cu Marius Şumudică, iar cu Laurenţiu Reghecampf s-a împrietenit pe când noul antrenor al Stelei lucra la Gloria Bistriţa.

Cumpără iar jucători care s-au bătut la retrogradare

Istoria se repetă în detaliu la Steaua. Ca în fiecare pauză de vară, pe la "palatul" lui Gigi Becali au început să se perinde tot felul de fotbalişti sau aşa-zişi fotbalişti. Dacă anul trecut şi-au garnisit lotul numai cu "retrogradaţi", steliştii au făcut un pas înainte: cumpără de la echipe de la mijlocul clasamentului. După ce steliştii s-au înţeles luni cu brazilianul Adi Rocha, rămas liber după ce i-a exppirat angajamanetul cu Concordia Chiajna, ieri, gruparea din Ghencea a mai făcut două achiziţii: fundaşul dreapta Andrei Dumitraş (23 de ani) şi atacantul Andrei Pavel (19 ani), ambii de la Ceahlăul. Primul a costat 350.000 de euro, iar Pavel, deşi a semnat cu "roş-albaştrii", ar mai putea juca un an la Ceahlăul sub formă de împrumut. Wesley e scump

Marile lovituri se lasă însă aşteptate. Adrian Porumboiu, patronul echipei FC Vaslui, s-a arătat dispus să trateze vânzarea lui Wesley Lopes, dar a anunţat că preţul acestuia va fi 1,5 milioane de euro. "Dacă Steaua mă vrea, să discute cu impresarul meu. Eu i-am transmis lui condiţiile mele", a spus Wesley ieri, înainte să plece în Brazilia.

Wesley (în alb) i-a pus pe jar pe steliști la fiecare confruntare directă FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU Citiți și:

  • Steaua şi-a tras antrenor cu sânge albastru! În 1998, Reghecampf a luat viața de la capăt după ce și-a pierdut copilul
  • Steaua a luat doi jucători de la Ceahlăul și insistă pentru Wesley de la FC Vaslui
  • A început curățenia de vară la Steaua. Află cine este următorul plecat din Ghencea
  • Gabi Balint: "Tare mi-e că Mihai Stoica îşi va anunţa plecarea"