Steaua - finala interzisa

Steaua - finala interzisa

In sezonul precedent, campioana a ratat la mustata intalnirea cu trofeul pe masa contra formatiei FC Sevilla.

Steaua va incepe asta-seara, de la ora 20.30, pe stadionul din Ghencea, in direct la Pro TV, a treia aventura consecutiva in primavara europeana, impotriva spaniolilor de la FC Sevilla.

„Ros-albastrii” puteau sa intalneasca gruparea iberica in luna mai a anului 2006, in finala Cupei UEFA de la Eindhoven, daca n-ar fi existat episodul Middlesbrough. Atunci, un singur minut si golul italianului Massimo Maccarone i-au despartit pe stelisti de o intalnire, cu trofeul pe masa, impotriva andaluzilor.

Meciul de asta-seara conteaza pentru prima mansa din saisprezecimile de finala ale Cupei UEFA. Toate cele trei aventuri ale „ros-albastrilor” din primavara europeana a Cupei UEFA, in ultimii trei ani, au un numitor comun: adversari din Spania. In 2005, stelistii i-au eliminat pe cei de la Valencia, dar au cedat in fata formatiei Villarreal.

Ne puteți urmări și pe Google News

In 2006, gruparea din Ghencea i-a eliminat in optimile de finala pe cei de la Betis Sevilla. Ca si FC Valencia in 2005, FC Sevilla este detinatoarea Cupei UEFA, a Supercupei Europei si a primit titlul de echipa anului.

Oli are doua dileme

Cosmin Olaroiu, antrenorul Stelei, a anuntat ca mai are doua semne de intrebare privind primul unsprezece pe care-l va arunca in lupta. „Ca si anul trecut, primul meci oficial este unul international. Ne bucuram ca inceputurile de sezon coincid cu meciuri in cupele europene si sper sa continuam pe aceeasi linie. Anul trecut am avut 18 meciuri in cupele europene, lucru care ne ofera un anumit statut in Europa. Avem experienta, fiindca in ultimii doi ani si jumatate am jucat constant in Europa. Sper ca rezultatele sa se vada inca de la acest meci”, a spus Olaroiu.

„Mai am doua semne de intrebare in privinta primului unsprezece, necunoscute pe care le voi rezolva in functie de antrenamentul de azi (n.r. - aseara) si de alti factori. Dar nu vi le spun”, a completat tehnicianul. La ultima sedinta de pregatire, organizata ieri, Ovidiu Petre, Sorin Ghionea, Sorin Paraschiv, Stelian Stancu, Cyril Thereau si Petre Marin s-au antrenat la o intensitate mai mica, acuzand, probabil, o stare de oboseala accentuata. Mihai Nesu si Victoras Iacob, jucatori reveniti dupa o lunga perioada de inactivitate, s-au antrenat separat. Antrenorul Stelei a spus ca soarta calificarii nu se va decide dupa primul meci. „Va fi un duel al carui castigator il vom afla dupa cele doua partide. Nu se va transa nimic dupa primul meci, deoarece ambele echipe au forta de a schimba soarta calificarii in retur.

E important sa nu primim gol, dar mai important e sa marcam un gol. Era bine daca aveam si noi cateva meciuri oficiale in picioare. Abia dupa ce ne vom califica ne vom gandi si la urmatorul adversar, Sahtior sau Nancy”, a mentionat Olaroiu.

Parere

„Daca aveam doi Dica, eram in Liga”

Cosmin Olaroiu a avut numai cuvinte de lauda despre adversarul echipei sale: „FC Sevilla are un registru tactic foarte bogat. I-am vazut schimband mai multe sisteme de joc in timpul unei singure partide, folosind formulele 3-4-3, 4-3-3 si 4-4-1-1, ultimul fiind sistemul lor de baza.  Noi trebuie sa-i tratam ca si cum ar fi in cea mai buna forma”.

Steaua beneficiaza de un context favorabil, deoarece prioritatile andaluzilor sunt altele decat Cupa UEFA. FC Sevilla se afla mai aproape ca oricand de al doilea titlu de campioana din istoria clubului, dupa cel obtinut in 1946, iar in urmatoarele etape din Primera Division se va duela cu Atletico Madrid, Getafe si FC Barcelona. In aceste conditii, antrenorul Juande Ramos isi menajeaza jucatorii care acuza cea mai mica problema de sanatate. „Nu cred ca nu-i intereseaza Cupa UEFA”, crede Oli.

Cosmin Olaroiu a facut o comparatie a absentilor din cele doua tabere si al rolului pe care acestia il au in angrenaj. De la Steaua lipsesc Nicolae Dica si Daniel Oprita, ambii accidentati, in timp ce de la FC Sevilla vor absenta Dragutinovici, Renato, Jesus Navas si Javi Navarro, de asemenea, accidentati.

„Daca aveam doi Dica poate incepeam saptamana viitoare (n.r. - cand se reiau meciurile din optimile de finala ale Ligii Campionilor). Toti absentii de la Sevilla la un loc nu conteaza cat absenta lui Dica de la noi”, apreciaza Cosmin Olaroiu.