Războiul stelisto-clujean programează astă-seară ultimul duel direct din această ediţie de campionat. „Roş-albaştrii“ o vor întâlni în Ghencea pe codaşa „U“ Cluj, în ultimul meci al etapei a 29-a din Liga I la fotbal. Partida va începe la ora 20.30 şi va fi transmisă în direct de Antena 1. Teoretic, disputa de pe teren pare dezechilibrată. Steliştii n-au uitat însă coşmarul de la ultima întâlnire directă care s-a încheiat cu o mare surpriză, „şepcile roşii“ câştigând cu 2-1.
 
„U“, şansa lui Lăcătuş

„Bomba“ detonată în toamnă de „alb-negri“ a produs ultima schimbare de antrenori la Steaua. Italianul Massimo Pedrazzini a fost înlocuit atunci cu Marius Lăcătuş. „Roş-albaştrii“ ştiu că soarta titlului nu mai depinde de rezultatele rivalilor, ci numai de prestaţiile lor, în timp ce pentru „U“ meciul are o miză dublă. Pe de o parte, elevii lui Alpar Meszaroş vor lupta pentru salvarea de la retrogradare, chiar dacă şansele sunt destul de mici, iar pe de altă parte se spune că „şepcile roşii“ se vor bate pe viaţă şi pe moarte pentru prima specială venită de la CFR Cluj.

„Fiara“ Lăcătuş are destule probleme cu defensiva, din care lipsesc trei jucători de bază: Goian – suspendat, Rădoi şi Emeghara – accidentaţi. Rădoi va fi menajat, pentru a nu risca o ruptură musculară, şi va fi înlocuit de Eugen Baciu.

Adrian Ilie, managerul general al grupării din Ghencea, are alte temeri. „Echipele mici nu prea ies la joc, dar «U» nu se încadrează în acest tipar. Sper să nu facă tocmai acum antijoc. Meciul nu va fi deloc uşor“, susţine „Cobra“. Gigi Becali are, ca de obicei, o viziune superoptimistă: „Meciul cu «U» nu va fi greu, dar trebuie tratat cu seriozitate. Oricum, Steaua e de neoprit“. Deşi Steaua a bifat opt victorii consecutive, suporterii „roş-albaştrilor“ nu s-au înghesuit la bilete pentru meciul cu „U“.

CURĂŢENIE

Se anunţă disponibilizări în Ghencea


Gigi Becali, patronul „roş-albaştrilor“, a anunţat sâmbătă că va face o nouă curăţenie în echipă, urmând ca „doi-trei jucători fără valoare şi fără caracter să plece la vară“. Deşi latifundiarul n-a pronunţat niciun nume este de aşteptat ca pe lista neagră să se regăsească unii dintre jucătorii care s-au arătat supăraţi că n-au jucat mai mult. În această situaţie se află Cosmin Vâtcă, Ionuţ Rada, Romeo Surdu şi Petre Marin. La ultima disponibilizare în masă, ordonată iarna trecută de Becali, au fost îndepărtaţi Victoraş Iacob, Vali Bădoi, Marius Croitoru şi Vasilică Cristocea. Managerul Adrian Ilie crede că „Steaua are nevoie de 20 de jucători de mare valoare“.