Statutul de cap de serie şi norocul proverbial au ajutat-o din nou pe Steaua. Echipa lui Reghe avea şi variante mai grele, precum Dinamo Moscova şi Rapid Viena, dar sorţii i-au scos-o în cale pe Ekranas. Campioana Lituaniei a ajuns în această fază după ce a "retrogradat" din Liga Campionilor, unde a fost spulberată de Anderlecht Bruxelles, în turul trei preliminar, cu scorul general de 11-0.
Prima mansă se va disputa pe 23 august, pe arena "Vetra", din Vilnius, fiindcă stadionul din Panevezys nu este omologat pntru partide internaţionale. Returul – pe 30 august, la Bucureşti. Partida din Capitală nu poate fi găzduită de "Arena Naţională", deoarece stadionul va fi blocat de concertul celebrei trupe rock "Red Hot Chili Peppers", programat pe 31 august, astfel că "roş-albaştrii" se vor întoarce acasă, în Ghencea.
"Am căzut excepţional de bine. Mereu am avut noroc la tragerile la sorţi", a recunoscut Gigi Becali. Ekranas n-are nicio performanţă europeană. În 1999, lituanienii au fost eliminaţi din Cupa UEFA Intertoto de Ceahlăul Piatra Neamţ, ambele manşe fiind câştigate de moldoveni cu 1-0. Vedeta formaţiei Ekranas este Ignas Dedura (34 de ani şi 47 de selecţii în naţională).
FK Ekranas

ANUL ÎNFIINŢĂRII: 1964; 
STADION: „Aukstaitija” – 4.000 de locuri;
ANTRENOR: Valdas Urbonas; 
CULORI ECHIPAMENT: Roşu-albastru; 
VEDETE: Ignas Dedura, Zilvinas Kymantas, Marko Andjelkovici;
PALMARES: 6 titluri interne ale Lituaniei, 5 Cupe ale Lituaniei, 4 Supercupe ale Lituaniei.