Steaua a vrut să „umble“ la Dinamo

Steaua a vrut să „umble“ la Dinamo

O discuţie între verii Gigi şi Virgil Becali dă de înţeles că steliştii au vrut să-i „blătuiască“ pe dinamovişti înaintea jocului pierdut anul trecut.

EVZ a descoperit în dosarul stenogramelor din cazul „Valiza“ o discuţie între patronul stelist Gigi Becali şi vărul şi aghiotantul său, Virgil, care arată că şefii „roş- albaştrilor“ au încercat să-i corupă pe fotbaliştii dinamovişti înaintea partidei directe disputate astă-primăvară (î ncheiată cu 2-1 pentru „roş-albi“).

Dacă, săptămâna trecută, Gazeta Sporturilor publica o frântură de dialog între impresarul Victor Becali şi vărul Gigi în care cei doi îl înjură pe Borcea, lăsând de înţeles că acesta i-a păcălit î naintea partidei Dinamo-Steaua, Virgil Becali crede altceva. Conform dialogului cu Gigi, „cancelarul“ îl suspectează pe vărul-impresar Victor că a trădat şi nu s-a ţinut de promisiunea făcută. Este o nouă ipoteză interesantă, în acest caz indignarea arătată de Victor Becali în dialogul cu Gigi fiind falsă!

Indiferent dacă Victor Becali a „pus o vorbă“ sau nu la cererea vărului Gigi pe lângă Pulhac şi ceilalţi dinamovişti, certe sunt două lucruri: a) tentativa de aranjament a existat şi b) blatul n-a reuşit. Faptul că dinamoviştii şi-au apărat corect şansele nu-l absolvă însă pe Gigi Becali de vina de a fi încercat să-i corupă, lucru interzis de toate legile şi normele morale din lume. Vărul-impresar, suspectat de trădare Convorbirea telefonică purtată pe 5 mai 2008, la ora 23.14, între verii Virgil şi Gigi Becali, scoate la iveală frustrarea acestora şi bănuiala că impresarul Victor i-ar fi trădat. Din dialog reiese că Victor ar fi promis că va vorbi cu jucătorii de la Dinamo s-o lase mai moale. Numai că „Pulhac şi-a dat viaţa, alerga ca nebunu’!“. Discuţia avea loc la 24 de ore după ce Dinamo învinsese Steaua cu 2-1, rezultat care a ajutat-o pe CFR Cluj să revină pe poziţia de lider în Liga I, cu o etapă î nainte de finalul campionatului trecut. Virgil, zis „Portofelul“ sau „Brelocul“ lui Gigi, i-a expus clar latifundiarului teoria păcălelii în familie: „Mă, parcă ar fi ei cei mai deştepţi din fotbalul ăsta, mă!“. Acest fragment prezentat astăzi de EVZ vine după ce tot stenogramele neau mai arătat, dintr-o convorbire Gigi Becali - Piţurcă, faptul că patronul „roş- albaştrilor“ se aştepta ca „Giovani (n.r. - Ioan Becali ) să mişte ceva“. Vărul Giovani n-a mişcat însă nimic. „I-ai spus subtil lui Victor cu Pulhac“ 

Ne puteți urmări și pe Google News

Virgil: Băi, am zis că tot i-ai spus subtil lui Victor cu Pulhac, că şi-a dat viaţa şi din minutul unu fugea ca ne bunu’. Băi, Gigi, dacă ar fi vorbit cu Pulhac, hai, să fim sinceri! Băi, nu fugeai ca nebunu’ până la poartă şi până în p... verde... George Becali: Păi, da’ bineînţeles! Nu mai fugeai, stăteai acolo! Virgil: O aruncai în dreapta, la altu’, poate o pierdeai, poate o lua, poate n-o lua, poate scăpa de ea... Nu ca un nebun, mă, mânca-v-aş gura voastră!  George Becali: Da.  Virgil: Ce să vorbească, bă, Gigi?! Acum m-am convins sută la sută. George Becali: Aha. Virgil: Nu-i adevărat, n-a vorbit cu el. George Becali: Du-te, mă, că n-a vorbit! A vorbit, dar n-a acceptat ăla. Virgil: Se poate! George Becali: Dar a spus că n-a acceptat ăla, când a vorbit cu Bratu... cu ăia... cu atacanţii...  Virgil: Da.  George Becali: ...când ăia n-au acceptat... şi cu Cătălin Munteanu... Şi a spus: „Bă, nu pot spune că am vorbit cu ăştia, că poate dau gol aici“, înţelegi? Virgil: Da, da, da. S-a dat înapoi.  George Becali: A dat înapoi, înţelegi? Că apoi poate să spună, înţeleg... Că pot să spun: „Bă, cutare, a câştigat şi asta e.“  Virgil: Da, nu-i... pentru mine... înţelegi? Băi, băiatule! Ăla nu joacă, ăla nu joacă, ăla cutare... Mă, parcă ar fi ei cei mai deştepţi din fotbalul ăsta, mă! Tu ai dus Steaua în Liga Campionilor. Dacă ţi-a făcut unul o greşeală aseară, aşa a vrut Dumnezeu să facă, care-i problema?! Nu înţeleg! George Becali: Lasă, mă, Virgile, că n-o să facă Dumnezeu cum vor ei!