Statuie reabilitată cu 1,2 milioane de euro

Statuie reabilitată cu 1,2 milioane de euro

Alei cu pavele, o făclie veşnică şi proiectoare montate pentru a ilumina statuia „Colonel Popescu“ din Slobozia fac obiectul unei lucrări evaluate la aproape 1,2 milioane de euro.

Astfel, „Reabilitarea complexului statuar“ devine cea mai scumpă lucrare finanţată din bugetul local. Voci din opoziţie spun că nu este o coincidenţă că aceasta a fost iniţiată de primarul PSD al Sloboziei, Gabi Ionaşcu, şi votată de aleşii locali pe ultima sută de metri a mandatului.

„Va da prestanţă oraşului“

Deşi Comisia economico-financiară a refuzat să aprobe suma cu pricina, iar serviciul urbanistic nu a întocmit raportul de specialitate, primarul Gabi Ionaşcu a susţinut proiectul necondiţionat.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Investiţia e necesară pentru că Slobozia trebuie să aibă spaţii arhitectonice care să dea prestanţă oraşului. Majoritatea oraşelor care vor să se respecte au asemenea amenajări. De 40 de ani în oraşul ăsta numai s-au turnat betoane. Este cazul să facem şi altceva“, a explicat primarul.

Investiţia se bazează însă, în proporţie de 80%, tot pe betoane şi montarea unor pavele din ciment, atât pe aleile cu destinaţie de carosabil, cât şi pe cele pietonale.

În cei 1,2 milioane de euro vor mai intra câteva proiectoare menite a ilumina statuia unde se depun de obicei coroane de flori la zilele festive şi montarea unei instalaţii cu flacără veşnică.

Reabilitarea statuii din parcul central va afecta şi spaţiile verzi, însă susţinătorii proiectului spun că nu se intră sub incidenţa legii privind protecţia parcurilor şi a terenurilor cu vegetaţie, întrucât în actele primăriei acea zonă de parc are statut de „curţi-construcţii“.

Vestea că 1,2 milioane de euro din vistieria publică locală vor fi îngropaţi în ciment şi pavele nu le-a prea convenit localnicilor. „Nu există parcări suficiente, municipalitatea nu este în stare să asigure măcar o sală de cinema ori de teatru, primarul este campion doar la montat pavele. Este o ruşine să cheltuieşti atâţia bani pentru un moft de statuie“, spune supărată Mariana Istrate, din Slobozia.