Jurnalistul-vedetă al postului CNN, Richard Quest, a fost reţinut vineri noaptea de poliţie în Central Park, New York, având o funie prinsă în jurul gâtului şi legată la celălalt capăt de organele genitale, o jucărie sexuală în ghete şi o punguţă cu metaamfetamină în buzunar.

Potrivit ziarului „The New York Post“, Quest se plimba împreună cu un prieten prin parc în toiul nopţii, cei doi fiind opriţi de poliţie pentru că se aflau în locul public la o oră când parcul era închis. Jurnalistul a fost acuzat pentru plimbarea prin parc la ore interzise şi posesie de droguri. Neobişnuita utilizare a funiei nu a fost sancţionată, autorităţile considerând că jurnalistul nu s-a expus indecent în locul public. Prietenul lui Quest a primit la rândul său o avertizare, pentru că nu avea asupra lui actul de identitate.

În urma audierii la Curtea din Manhattan, jurnalistul a fost de acord să urmeze un program de consiliere antidrog timp de şase luni, în schimbul suspendării urmă ririi penale. După ce a petrecut aproape o zi întreagă după gratii, Quest a fost eliberat fără a primi nicio sancţiune.

Jurnalistul de origine britanică Richard Quest, în vârstă de 46 de ani, prezintă ştirile economice la postul de televiziune CNN International, găzduieşte emisiunea „CNN Business Traveler“ şi are propriul program care îi poartă numele. Recunoscut pentru stilul expansiv şi energic, Quest este apreciat de echipa de la CNN drept „unul dintre cei mai cunoscuţ i membri ai echipei de jurnalişti“.

A realizat emisiuni în România

Potrivit „The New York Post“, jurnalistului i s-ar fi oferit o poziţie importantă la televiziunea panarabă Al-Jazeera, însă a refuzat, considerând că faptul că este homosexual şi evreu nu rezonează cu politica postului.

Quest s-a aflat de două ori în România, în 2005 şi 2007, ca voluntar pe şantierul organizaţiei „Habitat pentru umanitate“ din Cluj, unde a ajutat la construcţia de locuinţe pentru familiile nevoiaş e. Pe lângă implicarea efectivă în munca de pe şantier, Quest a realizat şi materiale jurnalistice care au fost difuzate în cadrul emisiunii sale „Quest to build“.