Stă prea mult pe messenger? Cât te costă să-ţi rupi copilul de la calculator

Stă prea mult pe messenger? Cât te costă să-ţi rupi copilul de la calculator

Într-o lume a dependenţei tot mai accentuate de tehnologie, în care prin mijloace de relaxare am ajuns să înlocuim interacţiunea umană cu jocurile pe calculator, există oportunităţi şi pentru cei care duc dorul unei drumeţii montane sau care vor să-şi cultive spiritul de aventură şi altfel decât prin jocuri de strategie virtuale.

Indicate mai ales pentru copii, excursiile şi taberele tematice sau de aventură oferă prilejul contactului cu natura şi contribuie într-o mare măsură la educarea lor. Categorii de tabere şi activităţi specifice Taberele tematice sunt axate pe teme cum ar fi fotografie, dans, limbi străine, pictură, olărit sau teatru şi au ca scop descoperirea şi dezvoltarea abilităţilor personale ale copiilor, într-un cadru natural adecvat sub îndrumarea directă a unui personal calificat, potrivit taberecopii.ro. Într-o altă categorie, cea a taberelor de aventură, sunt incluse activităţi ce au la origine sporturile de aventură: speologie, căţărare, caiac, drumeţie, orientare turistică, mountain-bike, împletite cu activităţi specifice vărstei, precum jocuri, activităţi de creaţie sau seri distractive. Raidurile reprezintă cea mai mare provocare adresată copiilor dornici de aventură. Programele includ sejururi de 6-14 zile petrecute în regim de campare, cu practicarea unor activităţi gen speologie sau escaladă la un nivel cât mai avansat, în funcţie de echipă. Raidurile se adresează în general unei anumite categorii de vârstă şi necesită, în funcţie de program, cunoaşterea anumitor tehnici specifice. Preţuri de la 600 de lei În Ceahlău, de pildă, se organizează tabere de aventură pentru copii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani, la un preţ de 930 de lei de persoană, în perioada 31 iulie-6 august. Preţul include cazare, trei mese pe zi plus două gustări, dar şi taxele de intrare la obiectivele din program. La acelaşi preţ este şi o ofertă pentru Straja, tot din categoria taberelor de aventură. În acest caz, categoria de vârstă acceptată este mai largă, anume între cinci şi 18 ani, iar perioada şederii este cuprinsă între 3 şi 10 iulie.

Ceva mai ieftină, la un preţ de 650 de lei de persoană, este o ofertă pentru zona Glăvoi, în perioada 7-14 iulie şi ea se adresează mai ales iubitorilor de drumeţii şi speologie care peferă cazarea la cort. Pentru această tabără sunt acceptaţi copii cu vârsta cuprinsă între şapte şi 12 ani.

Pe de altă parte, dacă aveţi copii care preferă sporturile acvatice, puteţi opta pentru tabăra organizată la Vizimalom Kemping, Ungaria, în perioada 15-19 august. Oferta are un preţ de 600 de lei de persoană, cazarea se face la cort, iar dintre activităţile propuse putem enumera curse de caic şi seri cu jocuri interactive.

Ne puteți urmări și pe Google News