Serviciul Român de Informații (SRI) a venit cu prima reacție legată de explozia de la Arad, în care și-a pierdut viața omul de afaceri Ioan Crișan.

„În legătură cu evenimentul de la Arad, facem următoarele precizări: SRI participa la ancheta desfășurată de Poliția Română și împreună cu specialiștii de la Institutul National de Criminalistica se realizează expertiza pirotehnică. Au fost prelevate probe care urmează a fi analizate în laborator pentru a se stabili ce tip de substanțe au fost folosite și au facilitat aprinderea. Primele cercetări demarate de SRI exclud ipoteza unui atentat terorist”, a transmis SRI.

Asasinat la comandă? Momentul în care mașina omului de afaceri Ioan Crișan a sărit în aer. Polițiștii investighează inclusiv ipoteza unei bombe VIDEO

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.

Ioan Crişan a adus într-un bazin termal şi câţiva crocodili, cu intenţia de a dezvolta pe viitor o fermă care să producă carne de crocodil, căutată în restaurantele din unele ţări vestice, unde exporta şi somn african.

Omul de afaceri Ioan Crișan avea un tabiet

Omul de afaceri Ioan Crișan este tatăl Laurei Bîlcea, fosta soție a deputatului Sergiu Bîlcea. Autoturismul care a explodat este un Mercedes. Omul de afaceri avea un tabiet și anume mergea în fiecare dimineața, în jurul orei 7.00 ca să își bea cafeaua la o anumită cafenea din oraș.

„În această dimineață, în jurul orei 7, am fost sesizați prin apel 112, despre faptul că în parcarea unui supermarket din municipiul Arad s-a produs o explozie la un autoturism. La fața locului s-au deplasat polițiștii și un echipaj al pompierilor care au constatat că este vorba despre un autoturism incendiat iar în interior se afla un bărbat decedat. În continuare se efectuează cercetări cu privire la stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, transmite IPJ Arad.