SRI își prezintă bilanțul în prezența lui Traian Băsescu. 1383 de informări la DNA și DIICOT

SRI își prezintă bilanțul în prezența lui Traian Băsescu. 1383 de informări la DNA și DIICOT

Directorul SRI George Maior va prezenta vineri bilanțul instituției pe anul 2011. La bilanțul Serviciului Român de Informații va participa și președintele Traian Băsescu, potrivit unui comunicat al instituției.

Conform sursei citate, la eveniment vor participa, pe lângă preşedintele Traian Băsescu, și prim-ministrul Mihai-Răzvan Ungureanu, consilierul prezidenţial pe probleme de securitate naţională Iulian Fota, preşedintele Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, deputatul Cezar Preda.

La final, vor fi făcute declaraţii de presă în jurul orei 12.30. SRI a transmis procurorilor 1383 de informări La bilanțul Ministerului Public, directorul SRI George Maior anunța că în 2011 SRI a transmis 1.383 de informari, pe baza carora procurorii au desfasurat o serie de anchete, unele dintre ele la nivel inalt.

"Numai anul trecut, SRI a transmis Ministerului Public 1.383 de informări, 450 de informări la DIICOT, pe zona sa de competență, 705 informări către DNA, acestea ducând la realizarea unor anchete care au vizat, asa cum au spus antevorbitorii, zone aparent inexpugnabile în trecut, care nu puteau sau nu se dorea să fie abordate într-un asemenea context și știu ce înseamnă acest lucru și din punct de vedere profesional și din punct de vedere al curajului de care au dat dovadă conducătorii acestor instituții pentru a aborda asemenea zone, asemenea personaje, uneori, și asemenea ghemuri de interese care adesea erau protejate de coaliții formate pro-corupție", declara George Maior, recent, la bilanțul Ministerului Public.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a afirmat ca în decursul timpului s-au îmbunătațit parametri de cooperare, s-au putut transmite Ministerului Public informări valoroase din punct de vedere al utilizărilor practice în anchetele pe care le-au desfășurat diversele organisme ale acestui minister.