Sponsorul de vârf al PDL cumulează salariul cu pensia

Sponsorul de vârf al PDL cumulează salariul cu pensia

Unul dintre principalii contribuabili la bugetul electoral de anul trecut al PDL face parte din categoria bugetarilor de lux, care cumulează salariul cu pensia, îndelung criticată în ultimele luni de preşedintele partidului, premierul Emil Boc.

Costantin Buzoianu, vicepreşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi pensionar din MAI, apare în lista din 2008 a sponsorilor PDL, cu o donaţie de 80.000 de lei.

Cu o pensie de 39.000 de lei pe an şi un salariu ţinut secret în declaraţia de avere, Buzoianu ocupă locul al doilea în topul sponsorilor PDL, potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial şi citate de Mediafax. El ar fi egalat de fostul prefect al Bucureştiului din timpul mandatului de primar al lui Traian Băsescu, Mihai Florin Luican, cu o donaţie echivalentă. Cea mai mare sponsorizare făcută publică apare în dreptul senatorului de Braşov Marian Rasaliu - 82.875 de lei.

Stolojan, Stoica, Berceanu, donaţii subţiri

Ne puteți urmări și pe Google News

Între contribuabilii importanţi la bugetul PDL apar şi nume cunoscute în politică, dar mai ales oameni de afaceri „din umbră”. Fostul premier de campanie în 2008, Theodor Stolojan a vărsat în contul PDL 43.651 lei, vicepre şedinţii Cezar Preda şi Valeriu Stoica - 71.300 de lei, respectiv 38.421 lei, iar deputatul Sulfina Barbu - 20.000 de lei.

O parte dintre donatori se regăsesc între timp în executiv. Este cazul secretarului de stat Ioan Andreica (16.000 lei), al actualului şef al ANSVSA, Marian Zlotea (42.119 lei), al ministrului Radu Berceanu (10.600 de lei), dar şi al proaspătului preşedinte ANCOM, Cătălin Marinescu (23.946 lei).

În rândul firmelor, cea mai importantă donaţie a făcut-o Grup Salubrizare Urbana SA din Bucureşti - 360.000de lei. PDL a strâns anul trecut din donaţii şi cotizaţii aproximativ 55.000.000 de lei