UPDATE: "Spintecătorul" din Timişoara, urmărit penal şi pentru uciderea prostituatei

UPDATE: "Spintecătorul" din Timişoara, urmărit penal şi pentru uciderea prostituatei

Aurel Mîndrilă este din acest moment acuzat pentru omor calificat. Alte trei femei, înjunghiate pe stradă, marţi, în timpul zilei, au scăpat cu viaţă. Suspectul a motivat că voia să se răzbune pe femei după ce îl părăsise iubita

UPDATE 15.55. Aurel Mîndrilă, tânărul care a înjunghiat trei femei, marţi, la Timişoara, este şi cel care a ucis, luni noaptea, o prostituată la ieşirea din oraş, faptă pe care, de altfel, bărbatul a  recunoscut-o în faţa procurorilor.

Şeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, Ion Braşoveanu, a confirmat, în urmă cu câteva minute, pentru EVZ, acest lucru. „Este adevărat, Aurel Mîndrilă a dat o declaraţie în care susţine că el a ucis-o şi pe femeia găsită înjunghiată pe Calea Şagului. A spus că a avut acelaşi motiv ca şi în cazul celorlalte trei femei înjunghiate neletal (răzbunare după ce a fost părăsit de iubită - n.r.)”, a declarat magistratul. Tot el a spus, la unison cu poliţia, că fapta trebuie probată. După ce, miercuri, Mîndrilă a primit mandat de arestare, pe 29 de zile, pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, astăzi autorităţile au schimbat încadrarea faptei. „S-a dispus începerea urmăririi penale faţă de Aurel Mîndrilă  pentru comiterea infracţiunii de omor calificat”, a declarat Emil Andrei, ofiţerul de presă al Poliţiei Timiş. Și-a recunoscut crima Mîndrilă a recunoscut în faţa instanţei că el a ucis-o pe prostituata Maria Hriscu, luni noaptea. Femeia în vârstă de 42 de ani a fost găsită moartă, căzută cu faţa în jos, pe o alee întunecată şi retrasă la ieşirea din Timişoara spre Belgrad, pe Calea Şagului.

În ciuda declaraţiei, când i s-a emis mandatul de arestare preventivă, instanţa a luat în calcul doar faptele comise asupra celor trei femei care au scăpat cu viaţă. Explicaţia vine de la Poliţia Timiş. "Simpla recunoaştere a unei fapte nu poate fi considerată probă", spune Andreea Cinteză, ofiţerul de presă al IPJ Timiş. Pornind de la afirmaţia tânărului, poliţiştii şi procurorii continuă cercetările. "Nu putem merge mai departe numai pe baza declaraţiei lui, aceasta trebuie coroborată cu probe. În continuare împreună cu Poliţia se fac cercetări şi se încearcă să se coroboreze declaraţiile lui Aurel Mîndrilă cu probe materiale sau testimoniale, dacă se găsesc martori", a mai declarat Ion Braşoveanu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aurel Mîndrilă, 33 de ani, născut în Vatra Dornei, Suceava şi cu domiciliul în Mehedinţi în satul Lupşa de Jos, comuna Broşteni, a mai fost condamnat pentru tentativă de omor calificat şi tentativă de viol. El a fost eliberat din puşcărie la finele anului trecut, după ce-a ispășit o pedeapsă de 10 ani de închisoare pentru că a agresat cu toporul o femeie.

CITIŢI ŞI:

  • Genă criminală: cuţitarul din Timişoara, ucigaş din tată în fiu
  • Poliţiştii locali care l-au prins pe cuțitarul din Timișoara vor fi premiați
  • Dezaxatul din Timişoara ar mai fi înjunghiat o femeie. Motivul: l-a părăsit iubita