Evenimentul Zilei > Social > Specialiștii chinezi: Coronavirusul nu poate exista singur în aer, nu poate circula în aer!
Specialiștii chinezi: Coronavirusul nu poate exista singur în aer, nu poate circula în aer!

Specialiștii chinezi: Coronavirusul nu poate exista singur în aer, nu poate circula în aer!

Noul coronavirus (2019-nCoV) nu poate exista singur în aer și nu poate fi circula în aer, motiv pentru care nu există argumente pentru care să se afirme că poate fi transmis prin intermediul aerosolilor generați de aparate, scrie jurnalistul Dan Tomozei.

„Noul coronavirus (2019-nCoV) nu poate exista singur în aer și nu poate fi circula în aer, motiv pentru care nu există argumente pentru care să se afirme că poate fi transmis prin intermediul aerosolilor generați de aparate, au afirmat în urmă cu puțin timp specialiștii prezenți la conferința de presă organizată de Biroul de Informații al Guvernului Provinciei Hubei a cărei capitală este Wuhan.

Potrivit specialiștilor chinezi, „oamenii au înțeles greșit informațiile, iar în Wuhan absolut orice informație neverificată și promovată public ajunge să genereze panică nejustificat”. (…)

Revenind la informația prezentată inițial, singura posibilitate ca noul coronavirus să fie transmis prin intermediul aerosolilor este aceea ca în încăperea unde se află aparatul să existe și un purtător al virusului, dar, în aceste condiții, persoanele prezente lângă purtătorul virusului sunt deja expuse riscului de contaminare, au arătat specialiștii chinezi. (…)

Fiecare caz avut în observație la Wuhan este trecut prin investigații aprofundate, de la testele cu acid, scanări radiologice și computer tomograf. Activitatea este cu atât mai dificilă cu cât, după fiecare scanare, fiecare aparat este dezinfectat pentru a se evita transmiterea virusului sau înfecția încrucișată.

Legat de aplicarea experimentală a vaccinurilor aflate în fază de testare, s-a afirmat că 30% dintre pacienți au răspuns pozitiv la tratament, însă este prematur să se afirme că a fost găsită soluția pentru eradicarea noului coronavirus.
„Avem deja mai multă informație și experiență acumulată pentru a lupta cu eficiență împotriva noului coronavirus, avem deja câteva metode care dau rezultate, însă principala noastră direcția de acțiune vizează tăierea canalelor de transmitere a virusului și a surselor de infecție”. (…)

Potrivit acestora, „cheia împotriva acestui virus este în mânile fiecărui om: igiena corespunzătoare! Fiecare trebuie să se protejeze prin spălatul mâinilor și respectarea regulilor minimale de igienă”. (…)

Numărul persoanelor aflate sub observație medicală la Wuhan, după data de 4 Februarie, este de 188.183.

Potrivit raportărilor din această seară (ora locală 22.20) numărul cazurilor confirmate în China cu noul coronavirus a ajuns la 37.290, numărul deceselor era de 813, iar cel al persoanelor recuperate de 2.894. În afara Chinei, numărul cazurilor confirmate era de 316, un caz fiind soldat cu deces. (…)”

Întregul articol AICI