Spania, coridă crucială împotriva chilienilor

Spania, coridă crucială împotriva chilienilor

Meciurile Grupei H, Chile - Spania (în direct la TVR 1) şi Elveţia-Honduras (în direct la Telesport), ce se dispută diseară de la ora 21.30, trag cortina peste prima fază a Cupei Mondiale.

Această grupă poate duce la o situaţie nemaiîntâlnită în istoria turneelor finale. Trei echipe (Spania, Chile şi Elveţia) pot încheia grupa cu o zestre de şase puncte, iar una dintre ele va merge acasă. Pentru realizarea acestei situaţii este necesar ca Spania s-o bată pe Chile, iar elveţienii să nu se împiedice de Honduras.

În lotul Spaniei tensiunea este la cote maxime. O ţară întreagă aşteaptă primul titlu mondial din istorie. Spaniolii nu au scăpat de critici nici după succesul cu Honduras (scor 2-0), iar un alt rezultat decât victoria contra chilienilor ar însemna eliminarea din competiţie, sinonimă cu un dezastru.

Del Bosque are nervii tari

Ne puteți urmări și pe Google News

Vicente del Bosque, selecţionerul Spaniei a ţinut să infirme orice idee legată de starea de tensiune apărută în sânul echipei sale. "Eu sunt foarte calm, băieţii mei sunt foarte calmi, ne concentrăm total pe jocul cu Chile. Nu este vorba despre niciun fel de presiune sau de tensiune, aşa cum vorbesc unele persoane din exterior", a spus Del Bosque, în presa spaniolă.

Un motiv de enervare pentru ambele naţionale a fost acela că FIFA le-a interzis să efectueze antrenamentul oficial pe Stadionul "Loftus Versfeld" pe care se va disputa jocul. Motivul invocat a fost că gazonul foarte prost trebuie protejat.

În celălalt meci al Grupei H, Elveţia întâlneşte Honduras, echipă fără nicio şansă de calificare în "optimi".

"Ceasornicarii" depăşesc grupa, chiar şi cu un egal, dar pentru a se îndeplini acest scenariu este necesar ca jucătorii chilieni să-i bată pe spanioli.

Tot mâine se încheie şi Grupa G. Aici lucrurile sunt clare. Portugalia şi Brazilia (ora 17.00, în direct la TVR 1) îşi vor disputa în meciul direct primul loc, iar Coreea de Nord şi Coasta de Fildeş (ora 17.00, în direct la Telesport) vor evolua doar pentru propriile orgolii.

Africanii au şanse matematice de calificare, dar practic ele sunt de domeniul fantasticului. Naţionala lui Drogba ar trebui să-i bată la scor pe asiatici, iar portughezii să fie umiliţi de brazilieni.

27 de partide are Vicente del Bosque în palmares ca selecţioner al Spaniei. Ibericii au câştigat de 25 de ori cu actualul tehnician şi au pierdut doar de două ori

MECIURILE DE AZI

  • Grupa G

Portugalia - Brazilia Ora 17.00, TVR 1

Coreea de Nord - Coasta de Fildeş Ora 17.00, Telesport

  • Grupa H

Chile - Spania Ora 21.30, TVR 1

Elveţia - Honduras Ora 21.30, Telesport