Evenimentul Zilei > Justitie > Şpagă pentru un drum la şosea. Vezi cât a cerut secretarul să îi dea primarului.
Şpagă pentru un drum la şosea. Vezi cât a cerut secretarul să îi dea primarului.

Şpagă pentru un drum la şosea. Vezi cât a cerut secretarul să îi dea primarului.

Primarul PSD al comunei Somova, din judeţul Tulcea, este cercetat după ce un angajat al său a fost arestat, sâmbătă, pentru luare de mită. Ofiţerii anticorupţie au fost sesizaţi de un proprietar de teren după ce secretarul primăriei, Ştefan Timofte, îi ceruse 3.000 de euro pentru a interveni pe lângă edil să obţină autorizaţiile necesare.

Bărbatul căruia i s-au cerut banii a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) săptămâna trecută. Acesta a povestit oamenilor legii că Ştefan Timofte i-a cerut 3.000 euro pentru a interveni pe lângă primarul comunei Somova pentru a obţine aprobările necesare construirii unui drum de acces, de la drumul european D85 către sediul societăţii comerciale administrate de către soţia sa.
În două zile, ofiţerii DGA, cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii (SRI), coordonaţi de procurorul şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, au aranjat flagrantul.
Anchetatorii au găsit mai mulţi bani decât mita oferită
Astfel, denunţătorul i-a propus angajatului primăriei să îi dea, la început, 4.000 lei şi 500  euro, urmând să îi dea diferenţa ulterior.
În momentul în care a fost prins în flagrant, asupra secretarului au fost găsiţi, însă, mai mulţi bani, adică 2.500 euro şi 900 lei, despre care el a spus că sunt bani personali.
Ancheta oamenilor legii vizează, acum, şi posibilitatea implicării altor persoane în acest caz, printre care şi primarul localităţii.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: