ŞPAGĂ DE 1,2 MILIOANE DE EURO. Fostul director adjunct al APIA, arestat la domiciliu

ŞPAGĂ DE 1,2 MILIOANE DE EURO. Fostul director adjunct al APIA, arestat la domiciliu

Fostul director general adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Aurel Pană, va sta în arest la domiciliu pentru 30 de zile, în urma unei decizii definitive a Curţii de Apel Bucureşti, care a înlocuit măsura arestului preventiv.

Conform legii, pe durata arestului la domiciliu Aurel Pană nu are voie să părăsească imobilul din Bucureşti în care locuieşte, fără permisiunea organului judiciar în faţa căruia se află cauza. El trebuie să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară şi a instanţei de judecatâ ori de câte ori este chemat.

În plus, Pană nu are voie să comunice cu Mugur George Voinea, trimis şi el în judecată în acelaşi dosar, sau cu martorii din cauză.

"Atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive", conform deciziei instanţei Curţii de Apel Bucureşti.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aurel Pană şi Mugur George Voinea, membru PC şi director al unei firme, acuzaţi de fapte de corupţie, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie, în 8 noiembrie 2013.

  • ŞPAGĂ DE 1,2 MILIOANE DE EURO. Directorul general adjunct al APIA, Aurel Pană, trimis în judecată pentru corupţie

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată a lui Aurel Pană, pentru săvârşirea infracţiunilor luare de mită şi trafic de influenţă, şi a lui Mugur George Voinea, director la SC Evalserv Standard SRL, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită.