Evenimentul Zilei > Social > Spa-ul împăraților austrieci, trezit la viață de tineri. Ce se va întâmpla la Herculane în zilele următoare
Spa-ul împăraților austrieci, trezit la viață de tineri. Ce se va întâmpla la Herculane în zilele următoare

Spa-ul împăraților austrieci, trezit la viață de tineri. Ce se va întâmpla la Herculane în zilele următoare

Un grup de studenți timișoreni de la Facultatea de Arhitectură vor să salveze clădirile simbol din Băile Herciulane. În acest week-end ei își vor face cunoscute intențiile oficial, aprinzând luminile în interioriul fostelor Băi Neptun din stațiune. Clădirea Băilor Neptun este, după cazino, cea mai frumoasă clădire istorică din stațiune. Odinioară spa-ul împăraților austrieci, clădirea a ajuns din palat o ruină care se degradează pe zi ce trece. Acoperișul e distrus, zidurile se macină, pereții nu mai au culoare.

Arhitecții timișoreni și Asociația Tinerilor din Herculane au pus la cale un plan pentru a salva una dintre cele mai distruse monumente ale stațiunii Băile Herculane, Băile Neptun.

Joi,  5 octombrie, vor fi aprinse simbolic luminile din interiroul clădirii ruină, și va fi lansat oficial proiectul, odată cu un blog. Vineri, 6 octombrie, între orele 15,00 –  22,00, se vor discuta ideile și planurile de revitalizare a clădiri, urmând să fie vizionat un film. Sâmbătă, 7 octombrie, studenții de la Arhitectură vor organiza un tur al clădirilor ruină din stațiune și o expoziție.

„Vă așteptăm să vă bucurați de activitățile organizate de noi, activități captivante și pentru toate grupele de vârstă. Dorim să ne prezentăm și să vă oferim oportunitatea de a vă informa și mai ales de a vă implica în proiectul nostru de salvare a clădirii Băilor Neptun. Evenimentele vor avea loc între 5 – 7 octombrie, în zona Parcului Central și clădirea Cazinoului. Vă așteptăm cu drag, cu ceai cald și prăjituri”, transmit organizatorii.

Proiectul „Băile Neptun Încotro?” s-a născut după ce Oana Chirilă, una din studente a postat pe pagina Bored Panda, site internațional care redă povești captivante cu și despre oameni, sau locuri inedite, o serie de imagini remarcabile surprinse în clădirea Băilor Neptun. (Sursa foto: Oana Chirila / Bored Panda)