"Biroul permanent a hotărât să le introducă (n.r. – rapoartele) miercuri pe amândouă", a declarat Boboc. El a adăugat că raportul Comisiei juridice pentru senatorul Dan Şova este finalizat iar cel pentru Darius Vâlcov va fi finalizat marţi.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor şi Senatului, în cazul senatorului Dan Şova, termenul în care plenul trebuie să dea votul final este de cinci zile de la primirea raportului de la comisia juridică, în celelalte două cazuri, comisia juridică trebuind să dea avizul în maxim trei zile de la momentul în care dosarul este transmis de Biroul Permanent, spre analiză.
 
Comisia juridică a Senatului a votat deja favorabil, miercurea trecută, cu şase voturi pentru şi cinci voturi împotrivă, cererea DNA privind reţinerea şi arestarea senatorului Dan Şova, pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu.
 
În cazul lui Dariu Vâlcov, Comisia Juridică a Senatului urmeazâ să se reunească marţi, unde fostul ministru al Finanţelor poate fi audiat, urmând să de un aviz consultativ care va fi trimis în plen.