După ce a trecut printr-o operaţie pe cord deschis în luna august a acestui an, Cornel Dinu, administrator-delegat la echipa de fotbal Dinamo, trece iarăşi prin clipe grele.
Soţia sa, Silvia, a ajuns marţi la Spitalul Floreasca din Capitală cu insuficienţă renală. În prezent, se află internată la secţia de Terapie Intensivă, sub dializă, iar starea ei s-a îmbunătăţit.
Cornel Dinu a confirmat în această seară problemele medicale ale soţiei sale, precizând că Silvia a refuzat să ia tratamentul prescris de doctori.
“Cum se face bine, cum devine propriul ei doctor”
"Nu a fost niciodată vorba de comă diabetică, aşa cum s-a zvonit. Dânsa suferă de insuficienţă renală şi s-a complicat în ultimele zile. Acum este într-o stare mai bună decât în momentul internării", ne-a declarat prof.dr. Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, medicul care l-a tratat şi pe Cornel Dinu.
Starea femeii s-a înrăutăţit în ultimul timp, deoarece şi-a neglijat tratamentul, precizează medicul. "Ne ascultă, respectă regulile noastre, dar este o personalitate puternică, independentă şi, cum se face bine, cum devine propriul ei doctor şi îşi neglijează tratamentul. A fost adusă de urgenţă la spital în nenumărate rânduri pentru că nu şi-a mai luat tratamentul. În două zile sunt sigur că îmi va cere să o externez", a adăugat Brădişteanu.
Riscul de complicaţii este mai mare în cazul Silviei Dinu, spune medicul, având în vedere că suferă de diabet, insuficienţă renală şi ateroscleroză. În urmă cu un an i-a fost amputat piciorul stâng.
Prima ipoteză: comă diabetică
Iniţial, s-a spus că soţia lui Cornel Dinu suferă de comă diabetică, care este diferită de coma obişnuită. Apare, de regulă, când pacientul nu respectă tratamentul.
“Este o stare gravă a sănătăţii, dar nu înseamnă neapărat şi pierderea conştienţei. Apare când nu este respectat tratamentul, iar glicemia creşte de pe o zi pe alta, până se ajunge la o stare foarte gravă, când pacientul chiar îşi poate pierde viaţa”, precizează medicul diabetolog Eduard Adamescu.
Şansele de vindecare sunt mici, având în vedere vârsta şi celelalte probleme de sănătate.
“Prognosticul depinde foarte mult de starea de sănătate anterioară şi de afecţiunile asociate. Dacă este vorba despre o persoană diabetică tânără, care şi-a neglijat tratamentul, prognosticul este bun. Dacă e vorba despre o persoană vârstnică, cu multe probleme asociate, cum este şi cazul de faţă, atunci perspectiva este mai întunecată”, adaugă medicul Adamescu.
Dinu vine des la antrenamente
Cornel Dinu încearcă să depăşească acest moment greu prin muncă. “Vine des la antrenamente, cum nu se întâmpla în trecut. Acum două zile a plecat de la Săftica direct la Spitalul de Urgenţă, unde era internată Silvia. Ne vorbeşte deseori despre situaţia soţiei lui“, ne-a declarat un angajat al echipei de fotbal Dinamo.