Şoseaua Ford, la mâna Guvernului

Şoseaua Ford, la mâna Guvernului

Pentru a putea transporta volumul mare de maşini produse la Craiova, Ford are nevoie de o şosea specială care să lege porţile uzinei de centura de Nord a Craiovei, şosea care aşteaptă o ultimă aprobare de la .

Noul drum va fi construit, cel mai probabil, pe un teren viran aflat pe teritoriul comunei Cârcea. Lungimea lui este de aproximativ 1,5 km, iar investiţia vehiculată de către autorităţile doljene este de 40 de milioane de lei noi.

De asemenea, există două trasee posibile luate în calcul de Executiv. Atât suma finală, cât şi traseul vor fi stabilite în anexa pe care Guvernul o pregăteşte pentru o Hotărâre dată acum câteva săptămâni.

„A fost emisă recent o Hotărâre de Guvern care alocă fonduri pentru infrastructură. Şoseaua care va lega uzina Ford de Centura de Nord a Craiovei este şi ea cuprinsă acolo, doar că în prezent se elaborează anexa acestei Hotărâri, prin care se va stabili exact ce sumă revine fiecărui drum cuprins în Hotărâre”, ne-a declarat Horaţiu Buzatu, deputat de Dolj.

Ne puteți urmări și pe Google News

Şoseaua de 1,5 km este absolut necesară pentru a lega uzina de Centura de Nord, şi deci de drumul expres Craiova-Piteşti, care urmează să fie construit începând din 2009. Investiţiile în infrastructură sunt vitale pentru transportul celor 300.000 de autoturisme pe care Ford a anunţat că le va produce anual, din 2012 şi care presupun o medie de 1.000 de autoturisme care vor ieşi zilnic pe porţile uzinei.