Evenimentul Zilei > Social > Bombă! Ce știau autoritățile despre relația dintre Sorina și familia asistentului maternal. Documente exclusiv
Bombă! Ce știau autoritățile despre relația dintre Sorina și familia asistentului maternal. Documente exclusiv

Bombă! Ce știau autoritățile despre relația dintre Sorina și familia asistentului maternal. Documente exclusiv

Prezentăm astăzi două noi documente din dosarele legate de micuța Sorina, fetița smulsă brutal de o procuroare din casa unde a crescut.

Cele două acte fac parte din dosarul întocmit după ce, dându-și seama că pierd copilul, familia Șărămăt a început să îl completeze în anul 2018.

Ce arată noile documente: în primul rând un lucru pe care îl bănuiam, faptul că autoritățile din zonă știau că fata e ținută cu dragoste și atenție de familia asistentului maternal. Al doilea lucru este că dosarul lor de adopție s-a demarat după ce un calculator constatase că e o potrivire între Sorina, considerată ”greu adoptabilă”, și familia stabilită în SUA. Oprea o cerere de adopție din țară procesul de aopție internațională? Experții trebuie să se pronunțe.

Este un extras dintr-un document emis, pe 18 mai 2018, de Comisia pentru Protecția Copilului aflată în subordinea Consiliului Județean Mehedinți și este semnat de șeful comisiei, Jr. Mednyanszky Ștefan Ladislau, și de consilierul juridic, Păuna Magdalena Uliu.

Actul a fost emis ca urmare a cererii depuse, la 20 aprilie 2018, de familia Mariana și Vasile Șărămăt de a o adopta pe Sorina Lucan, aflată în plasament la ei încă din 2012.

Iată ce spune documentul: ”În urma analizei Anchetei Sociale nr. 7315/27.04.2018, efectuată de Primăria Baia de Aramă, din care reiese că îndepliniți garanțiile morale și condițiile materiale necesare creșterii și îngrijirii minorei din plasament și având în vedere audierea dumneavoastră în fața Comisiei pentru Protecția Copilului Mehedinți, prin care ne-ați prezentat atașamentul puternic care s-a creat de-a lungul anilor între familia dumneavoastră și Lucan Sorina, în determinarea interesului superior al minorei, care va prevala în toate demersurile și deciziile întreprinse, vă rugăm să vă adresați Compartimentului pdopții și Postadopții din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protcția Copilului Mehedinți.”

Mariana Șărămăt se dusese deja la Direcția indicată, dar de acolo aflase că: ”Urmare solicitării nr 14101/18.04.2018 cu privire la adopția de către dumneavoastră a fetiței Lucan Sorina, vă informăm că în acest moment. Copilul se află în proces de potrivire cu o familie din străinătate. Proces ce se află în derulare”

Documentul, emis la 24 apriilie 2018, este întocmit de inspector-superior Simona Valentina Pîrneci și semnat de Valentin Croitoru, director executiv.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.