După ce a a amestecat în sarmale, a dat cu mopul şi a tricotat un fulăraş în faţa camerelor de luat vederi, Elena Udrea dă cu jurnaliştii de pământ. Pentru că, vezi Doamne, aceştia sunt răi şi, în loc să priceapă că blonda-i gospodină, au înţeles doar că blonda-i tot blondă.

„Unii declară că nu vor o Elena Udrea care arată că ştie să gătească şi să împletească fulare“, acuză domnia sa pe blogul din dotare. Ei bine, eu vreau! Şi, într-o încercare de reparaţie morală, iau asupra mea generoasa afirmaţie: Elena Udrea ştie să spele podele şi să croşeteze. Ba chiar, cuprins de un nebănuit partizanat, fac un pas mai departe: Elena Udrea este un geniu al spălatului de podele şi o maestră în arta croşetatului. Aşa, şi? Chiar nu-mi pot da seama cum aceste înmărmuritoare talente ar putea să o transforme pe Elena Udrea, dacă nu într-un politician mai bun, măcar într-un politician mai breaz. La fel cum nu îmi pot da seama cum Bogdan Olteanu poate fi mai breaz ca politician pentru că, într-o emisiune de pe Antena 2, a cusut nasturi şi a călcat o cămaşă. E adevărat, nu orice cămaşă ci, aşa cum aflăm de pe www.ciutacu.ro, chiar cămaşa redactorului-şef de la „Jurnalul Naţional“.

Insensibil, Victor Ciutacu nu s-a arătat defel impresionat de gest. Ca urmare, nu cred că, în viitorul apropiat, jurnaliştii vor fi bănuiţi că au scris „de bine“ despre un politican pentru că acesta le-a gătit o tocăniţă. Şi nici că vom asista la dezvăluiri şocante de genul „politicianul X a recunoscut că, într-un moment de slăbiciune, a semnat un angajament prin care era de acord să spele lenjeria ziaristului Y“. Aşa cum nu cred că, în cazul în care noul trend va prinde, standardul de viaţă al românilor va creşte graţie miilor de cămăşi călcate şi miilor de fulare croşetate de către politicienii lăsaţi să zburde liberi prin colegii.

Cred însă că, într-o campanie electorală a cărei murdărie va putea fi întrecută doar de penibilitatea ei, vor fi destui aceia care se vor trezi vorbind asemenea personajului dintr-o bine-cunoscută reclamă: „Da’ fularu’, pentru cine-i fularu’?!“.

www.sorin-tudor.ro