Evenimentul Zilei > Actualitate > Sorin Roşca Stănescu le scrie colegilor
Sorin Roşca Stănescu le scrie colegilor

Sorin Roşca Stănescu le scrie colegilor

După ce a renunţat la conducerea editorială a ziarului „Ziua“, săptămâna trecută, Sorin Roşca Stănescu şi-a explicat gestul într-o scrisoare către redacţie.

Scrisoarea a fost postată pe blogul lui Victor Roncea, iar Stănescu a confirmat autenticitatea conţinutului. Vineri, Sorin Roşca Stănescu a renunţat la poziţia de director al „Ziua“, rămânând editorialist şi director fondator. El a spus că va fi promovat „în Grup“, dar nu a precizat despre ce entitate este vorba.

Acţionarul majoritar al „Ziua“ este Petromservice. Compania, deţinută neoficial de Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca, are în portofoliu şi ziarul „Gardianul“. EVZ a dezvăluit că atât „Ziua“, cât şi „Gardianul“, fac parte dintr-un trust media neasumat de Sorin Ovidiu Vîntu. Potrivit unor informaţii EVZ, Roşca Stănescu ar urma să conducă acest trust.

Pasaje din scrisoare

„Îmi cer scuze că nu am putut să-ţi spun mai multe până azi. Şi nici azi nu pot să-ţi spun, din motive independente de voinţa mea, ceea ce vei afla după data de 1 februarie.“ „Nu mă duc departe, ci rămân în interiorul Grupului de presă din care, în curând, veţi face parte şi voi.“ „Acţionarii s-au mirat că m-am gândit la o asemenea promovare, în cazul lui Mihai Pâlşu, în timp ce persoana care a fost de la fondare şi până în prezent permanent în dreapta mea a fost Adrian Pătruşcă.

În realitate, eu am discutat cu cei doi în prealabil şi aceasta a fost şi opţiunea lor.“ „În structura în care voi fi desemnat la nivelul grupului după 1 februarie, voi acţiona în favoarea ziarului Ziua.“ „Nu-mi iau rămas bun, întrucât vom colabora în continuare. Trebuie să ştiţi că orice schimbare va avea loc, propusă de Pâlşu şi de Pătruşcă, a fost în prealabil agreată atât de mine, cât şi de acţionari.“

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: