Evenimentul Zilei > Actualitate > Sorin Ovidiu Vîntu: „Când am spus că Traian Băsescu mai are trei luni m-am bazat pe activitatea opoziţiei parlamentare”
Sorin Ovidiu Vîntu: „Când am spus că Traian Băsescu mai are trei luni m-am bazat pe activitatea opoziţiei parlamentare”

Sorin Ovidiu Vîntu: „Când am spus că Traian Băsescu mai are trei luni m-am bazat pe activitatea opoziţiei parlamentare”

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost aseară la emisiunea "Vorbe grele", de pe Antena 3, pentru a da primul interviu după ce a fost eliberat din arest în luna septembrie. Vîntu spune că are deplină încredere în Parlament şi că atunci când a declarat că Traian Băsescu va mai rămâne doar trei luni şeful statului s-a bazat pe activitatea opoziţiei din Parlament.

"Am o deplină încredere în instituţiile democraţiei româneşti. Am încredere în Parlamentul României, pentru mine este instituţia fundamentală. Am atât de mare încredere în Parlament, încât atunci când am spus că Traian Băsescu mai are trei luni m-am bazat pe activitatea opoziţiei parlamentare", a declarat Vîntu într-un interviu cu Victor Ciutacu.
Evz.ro a intrat, la sfârşitul lunii septembrie, exclusivitate, în posesia imaginilor brute din timpul interviului pe care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu l-a dat postului Realitatea TV după eliberarea din arest.
Sorin Ovidiu Vîntu a formulat o acuzaţie la adresa lui Traian Băsescu, precizând că "în trei luni de zile Traian Băsescu tebuie o să devină amintire în istoria politică a României. O amintire tristă, dar o amintire".
"Sper din toată inima că în maxim trei luni de zile toţi aceşti oameni vor plăti pentru crime împotriva României, şi când spune crime nu mă refer la crime fizice, ci la cele morale  şi de altă natură. Dacă domnia sa spune că are probe, înseamnă că şi acuzaţia pe care eu o fac acum, o fac în cunoştinţă de cauză. Un sperjur nu are dreptul să mai deschidă gura în ţara asta, cu atât mai puţin să conducă această ţară. Şi repet. În trei luni de zile Traian Băsescu tebuie să devină amintire în istoria politică a României, o aminitire tristă, dar o amintire", a precizat acesta, în interviul nedifuzat la Realitatea TV.
Sorin Ovidiu Vîntu a explicat aseară declaraţia sa: "Am sperat şi sper din toată inimă că Parlamentul, opoziţia din România, împreună cu elementele actualei puteri parlamentare să voteze demiterea actualului guvern şi construcţia unui alt guvern care să ne redea încrederea, care să vină şi cu nişte soluţii de scoatere a României din criză", a mai precizat acesta.
În opinia acestuia, "Traian Băsescu nu înţelege că e nevoie de efortul colectiv al întregii naţii, inclusiv al opoziţiei parlamentului, inclusiv al mogulilor răi, inclusiv al lui Vîntu de scoatere a României din criză".
Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată în dosarul privind favorizarea infractorului Nicolae Popa. Omul de afaceri va fi cercetat de procurori şi într-un alt dosar, pentru spălare de bani. Citeşte pe evz.ro fragmente în exclusivitate din rechizitoriul trimiterii în judecată a lui SOV, înaintat instanţei astăzi de către Parchetul General.
În plus, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, la emisiunea "2+1", că pe rolul structurilor de parchet există mai multe dosare penale în care este cercetat omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, în afară de cel care a fost finalizat şi trimis în judecată în cursul zilei de azi.

Vezi şi alte declaraţii ale lui Sorin Ovidiu Vîntu de aseară.